събота, 25 септември 2010 г.

Соленки със сирене и чубрица


Необходими продукти: 
1 ч.ч. с вместимост 240 мл течност
1 ч. ч. кисело мляко
½ ч. л. сода бикарбонат 
2 яйца
3 с. л. олио
1 ч.л. сол 
3 с. л. чубрица 
500 г брашно 
200 г сирене

Начин на приготвяне:
Млякото се смесва със содата. Едното яйце и белтъкът на второто се разбиват с олиото.

В яйчената смес се сипва шупналото мляко.
Постепенно се добавя пресятото със сол брашно и чубрицата.
Когато сместа натежи се сменят бъркалките с тези за тесто или месенето продължава на ръка върху набрашнена повърхност.
Прибавя се натрошеното сирене.



От тестото се оформят малки топчета, които се разпределят в тава с хартия за печене. 
Топчетата се оформят като гъбки с помощта на накрайник за щприц, който се притиска върху тях.


Соленките се мажат с разбит жълтък.

Пече се при 170°С за 15 - 20 минути.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.