вторник, 28 септември 2010 г.

Пикантни соленки

Соленки с куркума и кориандър
Има много изпитани готварски рецепти, които служат за основа на варианти за нови вкусотии. Е, в този случай става дума за соленки. Тези дребни солени бисквитки може да се овкусят с почти всички подправки за солени ястия: чубрица, шарена сол, куркума, кориандър, червен или черен пипер, магданоз, копър и т.н. и всеки път ще имаме различен вкус. А когато променяме формата на соленките ще е още по-забавно, нали? Важното е да не скучаем с кухнята и да си доставяме удоволствие. Хрумна ми в момента: защо да не заменя натрошеното сирене с малки кубчета шунка. Трябва да пробвам. А сега - предлагам да опитате това:

Необходими продукти:
1 ч.ч. с вместимост 240 мл течност
1 ч.ч. кисело мляко
½ ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
2 яйца
3 с.л. олио
2 щипки куркума
2 щипки кориандър
500 г брашно
200 г сирене

Начин на приготвяне:
Тук съм описала стъпка по стъпка изпълнението на основна рецепта за соленки. 
Следвайте указанията, но вместо чубрица към сместа добавете куркума и кориандър.

От тестото се оформят малки топчета, които се разпределят в тава с хартия за печене. Притискат се с вилица, за да се получат резки върху соленките.
Соленките се мажат разбит жълтък. Пече се при 170°С за 20 минути.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.