понеделник, 4 октомври 2010 г.

Мъфини с течен шоколад

Мъфини с прясно мляко І вид



Необходими продукти:
1 ч.ч. с вместимост 240 мл
2 яйца
½ ч.ч. (120 мл) олио
¾ ч.ч. (180 мл) прясно мляко
¼ амп. есенция Ванилия на Д-р Йоткер
½ ч.ч. (100 г) захар на кристали
2 ч.ч. (280 г) брашно
1 ½ ч.л. (6 г) бакпулвер
½ ч.л. (3,5 г) сол
12 ч.л. течен шоколад, стегнат
12 щ. шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:
Мокрите съставки – яйца, олио, прясно мляко, течна ванилия, се разбиват.
Добавя се захарта и отново се разбива.


Сухите съставки – брашно, бакпулвер и сол се пресяват в друга купа.
При кратко разбъркване с телена бъркалка сухите съставки се смесват с мокрите съставки.



Фурната се загрява до 180°С.
Приготвят се 12 хартийки за печене в специална тава с гнезда.
Със супена лъжица се запълва ½ от обема на гнездата с тесто.
Поставя се по 1 ч.л. стегнат течен шоколад във всяка форма;.
Завършва се с малко тесто, колкото да закрие шоколада.
Ръси се с шоколадови пръчици.

Пече се 20-25 минути.
Мъфините изстиват 10 минути във формите.
Изваждат се от там и се охлаждат върху метална решетка.
  • Течният шоколад трябва да е стегнат – току що изваден от хладилника.
  • Останалите продукти трябва да са със стайна температура.
На 8 февруари 2013 г. на електронната си поща отново получих писмо от Дани за рубриката "Не е трудно, аз също опитах":
Здравей, магьоснице!

Преди два дни прелиствах блога ти, който е много интересен. Поздравления! Освен, че споделям страстта ти към готвенето, открих че и по още нещо си приличаме-плетенето. Хубави идеи споделяш за празника на влюбените. Да си дойда на думата обаче.Понеже обичам повече да правя разни сладкиши прегледах точно това. Исках да направя нещо за следобедна закуска за сина ми...какво по-хубаво от едни мъфини с шоколад. Да не би Барни да е по-здравословен, аз поне знам какво слагам. Та така, направих от твоите Мъфини с течен шоколад, станаха много вкусни и едва останаха малко за снимка..хихи..:)))) Реших да ги споделя в твоята инициатива. Благодаря ти много! 

Дани, сърдечно ти благодаря за писмото и снимката, за заделеното време и за вниманието към моя блог. Желая ти нестихващ кулинарен ентусиазъм, за да радваш близките и обични хора с нови и нови вкусотии и сладости.
.

6 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте,много ми допадна вашата рецепта за мъфини ..интересува ме тази смес за колко мъфина е ?
Елена

The witch каза...

Елена, здравей. Приятно ми е, че анонимно надничащ през прозорчетата на кулата читател излиза от своята анонимност.
По въпроса ти - написала съм следното: "Приготвят се 12 хартийки за печене", което означава, че се получават точно толкова мъфина - 12 бр.
Успех в приготвянето им!
Ще очаквам коментар, след като изпробваш рецептата.

Анонимен каза...

Здравейте отново,току що опитах мъфините ..страхотни са но се получи малка беля при мен ..течния ми шоколад не беше стегнат от хладилника,държа го в шкафа където държа подправките за да може да става и за мазане на филийки ...сложих го така както сте показали на снимката,но се е утаил на дъното и се е запекал като карамел :( ще пробвам отново същата процедура но със стегнат ..
Елена

The witch каза...

Елена, поздравление!
Радвам се на твоя успех!

Елица каза...

Това е най-сполучливата рецепта за мъфини с течен шоколад, кото съм приготвяла.
Поздравления за чудесния блог - тук е пълно със всякакви кулинарни магии и чудеса.Продължавай все така да твориш и да вдъхновяваш.

The witch каза...

Елица, привет.
Добре дошла в кулата.
Радвам се, че моята рецепта се е получила и при теб. Благодаря за заделеното време и топлите думи.
Успех! С пожелание за слънчево и ведра лято!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.