сряда, 13 октомври 2010 г.

Питки със зеленчуков бульон


Необходими продукти:
1 ч.ч. с вместимост 240 мл течност
1 ч.ч. (240 мл) зеленчуков бульон
1 с.л. олио
2 ½ ч.ч. (350 г) брашно
1 ч.л. суха мая
½ ч.л. сол
1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:
Хладкият зеленчуков бульон се сипва в контейнера на машината за хляб.
Добавя се олиото.
Пресятото брашно се сипва в контейнера, така че изцяло да покрие течностите.
В средата се прави кладенче за маята, така че да не допира до течността.
Захарта се сипва в периферията на брашното.
Задава се програма за месене на тесто.


Втасалото тесто се премества върху набрашнена повърхност.
Разделя се на 6 части, от които се оформят малки питки.
Подреждат се на разстояние в омаслена тава.
Покриват се и се оставят на топло за 20-30 минути.

Пекат се в средата на предварително загрята до 230°С фурна за 4 минути, като отдолу се слага тава с гореща вода.
След 3-4 минути температурата се намалява до 200°С и се пекат още 15 минути до златист цвят.

  • Ако нямате зеленчуков бульон разтворете 1 с.л. Maggi Вълшебен вкус в 240 мл хладка.
  • Ако искате хрупкава коричка, се пече още 5-10 минути при долен реотан.
  • Източник: рецепта на marabu от Гответе с мен. При мен не се получиха така отчетливо индивидуални питки, защото ги пека в тава с по-малък диаметър.
  •  Още за тесто за хляб и пити тук.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.