четвъртък, 21 октомври 2010 г.

Маслен крем

Пухкавият маслен крем е на особена почит в кулата на вещицата. Приготвя се изключително лесно - от пакетче пудинг и краве масло или кулинарен маргарин. Това е един мултифункционален крем - използва за пълнеж на сладкиши и еклери; за слепване и украсяване на торти; за директна консумация на крем, гарниран с различни продукти в чаша.
Раз, два, три... или три основни стъпки за приготвяне на маслен крем:
  1. Пудингът се сварява и се охлажда до стайна температура. За да се избегне образуването на коричка, пудинга се разбърква от време на време или още горещ се покрива с домакинско фолио.
  2. Маслото, също със стайна температура, се разбива с миксер, докато стане на пяна.
  3. Постепенно, лъжица по лъжица, пудингът се добавя към маслото и се разбива до хомогенна смес.

  • Важно при приготвянето на маслен крем е всички необходими продукти да са със стайна температура. Това означава, че маслото не трябва да е извадено от хладилника непосредствено преди приготвянето на крема, а да е постояло на стайна температура известно време, защото ще се втечни и няма да се получи пухкава смес. Свареният пудинг трябва да е добре охладен, но не и изваден от хладилника, защото при разбъркване маслото може да се пресече или да се разводни.
  • Добавянето на 1-2 с.л. някакъв вид алкохол или ликьор за аромат към готовия маслен крем няма да наруши структурата на крема.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.