понеделник, 11 октомври 2010 г.

Соленки "Вълшебен вкус Maggi"


Необходими продукти: 
1 ч.ч. с вместимост 240 мл течност
1 ч. ч. кисело мляко
½ ч. л. сода бикарбонат 
2 яйца
3 с. л. олио
1 ч.л. сол 
1 с. л. Вълшебен вкус Maggi
500 г брашно 
200 г сирене

Начин на приготвяне:
Тук съм описала стъпка по стъпка изпълнението на основна рецепта за соленки. 
Следвайте указанията, но вместо чубрица към сместа добавете Вълшебен вкус Maggi.
Върху набрашнена повърхност се оформя кора с дебелина 7-8 мм. 
С чаша с диаметър 5 см се изрязват форми по следния начин:
 

Соленките се мажат разбит жълтък. Пече се при 170°С за 20 минути.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.