понеделник, 3 януари 2011 г.

Шоколадов крем


Тази публикация е налице благодарение на Йоли. Толкова харесах нейната Еклер торта, че реших на всяка цена да реализирам рецептата, естествено с нейното разрешение.  
Йоли, още веднъж сърдечно ти благодаря. Блогът ти е истинска кулинарна симфония, а кремът е вълшебен…
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
2 жълтъка
8 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 амп. ванилия
2 пак. желатин
100 г черен шоколад
100 г бял шоколад
200 мл течна сладкарска сметана

Начин на приготвяне:
Захарта и брашното се смесват.
Разрежда се с малко мляко и се разбърква до хомогенна смес.
Добавят се жълтъците, разбърква се.
Прибавя се останалото мляко. Вари се гъст крем. 
Сваля се от котлона и се изсипва желатинът, направо от пакетчето, без обичайното предварително подготвяне. 
Докато кремът е горещ се разпределя в два съда: в единия ⅓ от него, в другия – ⅔. Към по-малката част от крема се добавя начупеният черен шоколад, а към по-голямата – белият. Разбърква се, докато шоколадовите блокчета се разтопят. Оставят се да изстинат. Течната сметана се разбива с миксер до пухкав сняг. Към белия крем се добавя ⅔ от сметаната, а към тъмния - останалата. Двата крема поотделно се разбиват с миксер на бързи обороти до леки и въздушни консистенции.

.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.