събота, 8 януари 2011 г.

Бисквити с шоколадови парченца


Необходими продукти: 
1 ч.ч. с вместимост 240 мл течност½ ч.ч. (113 г) краве масло
⅓ ч.ч. (70 г) бяла захар
⅓ ч.ч. (80 г) кафява захар
1 яйце
1 прах ванилия
1 ⅛ ч.ч. (150 г) брашно
½ ч.л. сода бикарбонат
¼ ч.л. сол
100 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:
Мекото масло и захарта се разбиват с миксер до светла смес за 2 минути.
Добавят се яйцето и ванилията.

В отделна купа се смесват предварително пресятото брашно, содата и солта.
Към яйчената смес постепенно се прибавят сухите съставки.

Накрая – шоколадът, начупен на малки парченца.


Сместа престоява 30 минути в хладилник, за да се стегне.
Тавата се застила с хартия за печене.
С чаена лъжица се изсипва от сместа.
При печенето бисквитите придобиват кръгла сплесната форма.
Ръси се с цветни или шоколадови пръчици.

Пече се в средата на загряна до 190°С фурна за 7-10 минути.

  • Пекат се 3 тави с бисквити.
  • Получават се 50-60 броя бисквити (около 500 г). 
  • Не заменяйте кафявата захар с бяла, защото именно тя предава прекрасния лек карамелен вкус на бисквитите. 
  • Колкото по-дълго се пекат, толкова по-хрупкави стават бисквитите. 
Бисквитки без цветни пръчици
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.