неделя, 30 януари 2011 г.

Кекс с карамелена глазура


Получи се така, че от скоро моят тийн предпочита всякакви десерти с карамел пред любимите бисквити. Прилапвайки кекс за закуска ми даде идея за тази карамелена глазура. Каза ми: „Може ли да се смеси кекс с крем карамел? Ех, щеше да е супер кекс, напоен с карамел отвътре!”.
Необходими продукти:
5 с. л. захар
3 с. л. вода
150 мл течна готварска сметана

Начин на приготвяне:
  • Захарта и водата се слагат в тиган.
  • При периодично разбъркване се загряват до кафяв цвят. Не трябва да се прекалява с разтапянето, защото карамела ще нагарча. 
  • Постепенно се добавя сметаната. Разбърква се с дървена лъжица до хомогенно смесване на карамела и сметаната. 
  • Глазурата е готова за употреба, когато се охлади достатъчно, но все още е в течно състояние, не бива да се втвърдява. 
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.