понеделник, 28 февруари 2011 г.

Бърза закуска Тумбачета



Необходими продукти:
100 г брашно, пресято
½ ч.л. бакпулвер
1 щ. сол
1с.л. пудра захар
1 яйце
150 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:
Брашното, бакпулвера, солта и захарта се смесват в купа.
Прави се кладенче в средата, където се разбива яйцето.
Добавя се млякото и се разбива с телена бъркалка.

В тиган с горещо олио се пускат порции от сместа със супена лъжица.
Пърженките се издуват като мехурче и се обръщат на другата страна.
Преди сервиране се оцеждат на плътна хартиена салфетка.
  • Получават се 30 броя пърженки с големина на кайсия, достатъчни за закуска на трима-четирима.        
.

2 коментара:

Kali_jj каза...

Това е мого вкусно! Едно време баба ми правеще такива. Вчера ги направих за закуска на моята дъщеричка и се потопих в спомени! Благодаря за споделената рецепта! Страхотна е!

The witch каза...

Кали, рецептата е много сполучлива. Действително ни връща в детството. Е, вярно е, че пърженото не е много здравословно. Аз лично мноооого рядко пържа в моята кухня. Тези тумбачета може да се приготвят 1 път в месеца и това няма да ни се отрази толкова зле.
Желая ти успех. Бъди здрава!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.