петък, 11 март 2011 г.

Задушени свински пържоли с ябълки, картофи и лук

Лесно, вкусно, бързо… Това са най-определящите факти за тази рецепта. Не са необходимо специална подготовка и задължително дълго суетене около котлоните, но ви гарантирам любопитни погледи, доволни възклицания и щедри поздравления от близките хора. И всичко това след като сте прекарали времето за приготвяне на ястието в приятен разговор с тях, вместо в компанията на кухненските прибори и уреди.
Снимката не се получи толкова апетитна и изкусителна, колкото ароматни и вкусни са тези пържолки.
Но задължително ще направя ястието втори път, за да поправя грешката.

Необходими продукти:
4 броя (800 г) свински пържоли, дебели около 2 см
4 с.л. зехтин
сол и черен пипер за овкусяване на месото
4 броя (400 г) картофи, нарязани на 4 части
1 глава (80 г) лук, нарязана на 4 части
1 брой (200 г ) ябълка, нарязана на 8 части
½ ч.л. мащерка, суха
½ ч.ч. (120 мл) червено вино
2 ½ ч.ч. (600 мл) топла вода
1 с.л. кафява захар
½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Пържолите се подправят от двете страни с черен пипер и сол.
Пържат се в зехтина от двете страни до златисто-кафяв цвят.
Оставят се настрани, покрити с фолио, за да не изстинат.
 

Картофите и лукът се задушават за 2-3 минути на умерен огън.
Добавят се ябълката, мащерката, виното, водата, захарта и солта. 
 

След като заври, пържолите се връщат в тенджерата при картофите и лука. 
Къкри под капак 30 минути на тих огън. 

  • По желание пържолите и картофите се отделят, а останалото се пасира
  • Източник: http://www.rachaelrayshow.com
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.