понеделник, 28 март 2011 г.

Пиле по италиански


Изключително сочно и вкусно месо в комбинация с ароматен сос и апетитно запечен кашкавал. Маслините придават истински средиземноморски привкус на ястието.  
Според оригиналната рецепта това ястие от пилешко месо, печено на фурна, се поднася с разтопено върху него сирене моцарела – традиционно използвано при пиците. Аз го замених с обикновен кашкавал, но също постигнах завиден резултат.
Необходими продукти:
3 парчета пилешки гърди без кожа
2 скилидки чесън, счукани
сол и черен пипер
15 г краве масло
3 с.л. олио
1 глава лук, ситно нарязана
400 г домати от консерва, нарязани
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. риган, ситно нарязан
2 ч.л. босилек, ситно нарязан
150 мл телешки бульон
1-2 ч.л. захар
150 г кашкавал на резени
черни маслини за декорация

Начин на приготвяне:
Месото се подправя с чесъна, солта и пипера.
Маслото и 1 с.л. олио се стопяват в тиган.
Месото леко се пържи по 3 мин от всяка страна.
Пренася се в огнеупорна тавичка, толкова голяма, че да не остава много свободно място около него.


Останалото олио се загрява в тигана.
Добавя се лука, пържи се 5 минути.
Добавят се доматите, доматеното пюре, ригана, босилека и бульона.
Подправя се на вкус със сол, пипер и захар.
Къкри 15 минути на тих огън.


Доматеният сос се излива върху месото.
Покрива се с фолио или с капака на йенската тенджера.
Пече се при 180°С 25 минути.


Включва се грил функция на най-силната степен.
Всяко месо се покрива с резен кашкавал.
Запича се 3-4 минути, докато се разтопи.
Поднася се украсено с маслини и листа от джоджен. 

 
Получих първата снимка по електронната си поща за реализиране на моята идея. "Не е трудно, аз също опитах!". Повече прочети тук. Представям ви резултата от магията на Ели:

.

11 коментара:

traiana каза...

Чудесно пиле, направо ми ухае чак тук!:)

The witch каза...

Да, наистина ухае чудесно. Щом чак при теб се усеща... :)))
Съжалявам, че не разполагам с по-добър фотоапарат, за да правя по-сполучливи снимки.
Ох, дано и това стане... Мечти...

ellyganova каза...

Интересна рецепта! Записвам си я. Често готвя пилешко филе и напоследък се чудя вече как да го приготвям, за да има разнообразие.
п.п. Пожелавам ти скоро ново апаратче. Ех, и аз за това си мечтая :))
Поздрави и хубав ден!

The witch каза...

Ели, това действително е много успешна у дома рецепта. Успех! Очаквам отзиви.

ellyganova каза...

Най-сетне пробвах рецептата! Много ни хареса, ще ядем пак пиле по италиански :))

The witch каза...

Приятно е да разбера, че съм разнообразила семейното ви меню, Ели.
Забърквай от моите магии без страх.
Всичко съм изпробвала поне 2 пъти.
Желая ти успех!

The witch каза...

Ако не те затруднявам - изпрати ми снимка.
Повече прочети в карето "Идея" - третото отгоре надолу вдясно.

ellyganova каза...

Изпратих снимчица.
Ще имам предвид да изпращам пак, когато пробвам твоите рецепти :))

The witch каза...

Ели, благодаря.
Какво име искаш да напиша на снимката, за да е ясно, че е твоя авторска?

Анонимен каза...

receptite ti sa unikalno vkusni,az i polovinkata 4esto si gotvime ot tqh.......ot men edno golqmo blagodarq...:)

The witch каза...

Благодаря сърдечно.
Храненето е най-лесният и "вкусен" начин да разнообразим ежедневието си.
Това е, което ме води в съставянето на седмичното меню у дома.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.