петък, 18 март 2011 г.

Risotto/Ризото с гъби



Необходими продукти за 2 порции :
½ глава лук, нарязан на ситно
1-2 скилидка чесън, пресован
2 с.л. зехтин
200 г гъби
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч. зеленчуков бульон
30 г масло
2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
сол
черен пипер
2 ч.л. пармезан

Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се задушават в зехтина за 1-2 минути.
Добавят се гъбите, задушава се 5 минути.

Слага се ориза и се бърка.
Сипва се 1 ч.ч. топъл бульон, разбърква се.
Когато течността се поеме се добавя втора порция бульон. После трета.
Ако е необходимо, в зависимост от вида ориз, се добавя четвъртата порция бульон. 

Сваля се от котлона. Прибавя се масло, магданоз, сол и пипер. Разбърква се.

Сервира се в чиния като се обръща от купичка.
Ръси се с пармезан или ...
... или с пикантен сос за ориз.
  • Източник: http://www.giallozafferano.it/
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.