Създавам щастие, а ти избери усмивка и подари спомен! Магазинче Сребърно вретено

неделя, 3 април 2011 г.

Руло Стефани

 

Необходими продукти за 4-5 порции:
500 г смляно месо
½ - 1 филия хляб
½ глава лук
1 с.л. магданоз
1 яйце
сол
черен пипер
5-6 с.л. олио
3 резена кашкавал

2 яйца, твърдо сварени
1-2 моркова, сварени
1-2 кисели краставички

Начин на приготвяне:
Към смляното месо се прибавят накиснатата във вода или прясно мляко филия от хляб, нарязаните на ситно лук и магданоз, яйцето и подправките.  
Сместа се омесва добре и се оформя правоъгълник върху найлоново фолио.
В средата по дължина се разполагат яйчените половинки, моркова и киселите краставички.
Месото се увива на руло като краищата леко се притискат, за да се запечата шева.
Поставя се в тавичка с шева надолу, полива се с олиото.
Пече се в загрята на 190°С фурна за 30-40 минути. 


В последните 10 минути отгоре се поставят резените кашкавал.


Рулото изстива 15-20 минути. Реже се напречно на филии. 


Чолчева, П. Съвременна готварска книга, С., 1966 г., рецепта 813, стр. 309.

.

5 коментара:

traiana каза...

Страхотно е! С този разтопен кашкавал отгоре особено...мммм.

Надето каза...

Имаш гласа ми за блог на месеца ,ти го заслужаваш !
Всико което правиш е прекрасно !:))

Поздрави!

The witch каза...

Траяна и Надя, благодаря за коментарите.

Специално благодаря за подадения глас за блог на месеца от Надя!

Действително се старая и се радвам, че мисията ми е успешна. Нека повече начинаещи кулинари придобият увереност и кураж, разлиствайки страничките на моя блог за фоторецепти.

Анонимен каза...

PROPUSNI KASHKAVALA..VSI4KO OSTANALO E OK...

The witch каза...

Щом не ти харесва кашкавала - не го слагай. Импровизацията е твое право.
По старата рецепта така се прави, пък и според мен предава завършен вид на рулото.
Успех!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.