вторник, 26 април 2011 г.

Scones/Скони с извара и шоколад

Предлагам ви рецепта за любимите тестени изделия, приготвени без мая и продължително време за втасване. Получават се лесно и бързо, пухкави и уханни. Необходимо е 10 минути време за подготовка и 20 минути време за изпичане – общо 30 минути време и естествено голяма доза желание за кулинарно забавление. Успех!

Необходими продукти:
250 г извара
6 с.л. олио
6 с.л. прясно мляко
125 г. захар
300 г брашно + 1 с.л. за набрашняване
1 пак. бакпулвер
½ пак. ванилова захар
1 щ. сол
100 г шоколад

1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:
Изварата, олиото и прясното мляко се миксират.
Добавя се захарта.
Брашното, бакпулвера, ваниловата захар и солта се смесват в отделен съд.
Сухите съставки постепенно се прибавят към течните съставки.
Добавя се шоколада, начупен на малки парченца.


Тестото се прехвърля върху набрашнена повърхност.
Оформя се цилиндър с дължина 30 см.
Реже се на 16 еднакви части.
От всяка част се оформя питка.
Питките се подреждат в намаслена тава с размери 34/40 см.
Мажат се с разбито яйце.


Пече се при 175°С за 20 минути.
Готовите питки изстиват 10-15 мин. върху метална решетка.


Източник: рецепта на marabu от Гответе с мен. 

.

5 коментара:

ellyganova каза...

Много интересна рецепта! Обичам сладкиши с извара :)

The witch каза...

Ели, благодаря за интереса към моя блог. Ти си един от най-редовните ми посетители. Мисля си така по често коментираните публикации.
Изпробвай рецептата. Очаквам отзив от опита и снимки.
Успех!

DSdiva каза...

Събирам все още идеи за скони, твоите привличат интерес с избора на продукти...хмммм, дали най-накрая да не се постарая :Р Ако да, ще постна и аз творението си :)
Сърдечни поздрави!

The witch каза...

Действително има много рецепти за скони. Тази е много сполучлива и интересна със съчетанието на извара и шоколад.
Успех, DSdiva. Очаквам отзив и снимка.

Нина каза...

Браво! Изглежда неустоимо...

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.