петък, 8 юли 2011 г.

Как се реорганизира кухненско чекмедже

Мястото в кухнята никога не стига за всички съдове, прибори и инструменти, които са необходими за готвене, сервиране и хранене. Съществуват разнообразни хитринки за съхранението им, така че всичко да бъде спретнато и подредено, да се спести място и всичко да е „под ръка”.  
Днес предлагам една идея, която реализирах наскоро – ЧЕКМЕДЖЕ С ДЪРВЕНИ РАЗДЕЛИТЕЛИ за съхранение на комплекта кухненски уреди и пасатора.
Тъй като не исках да пробивам дупки в обърнатия плот, за да закача приборите, аз ги съхранявах свободно разположени в едно от чекмеджетата. Търсенето на нужния прибор из останалите често затрудняваше работата ми. Реших, че за по-ефективна дейност и бърз и лесен достъп до приборите е необходимо да се сегментира това пространство. Получи се много удобно и практично място за приборите, които използвам най-често, но предпочитам да останат скрити от погледа.
Необходими материали:
дървена летва*
пирони и чук
линия и молив
дрелка
лепило**

Изпълнение:
Пространството на чекмеджето се организира според необходимостта като се чертаят двойки успоредни линии с разстояние между тях равно на дебелината на дървената летва. Тези линии продължават по напречните стени на чекмеджето като плоскостите трябва да са перпендикулярни на дъното.
В моя случай – направих две двойки линии за три отделения в чекмедже с размери 40/40 см.
Надлъжно между успоредните линии се пробват малки дупки с помощта на дрелка.
За по-голяма сигурност преди да се поставят дървените плоскости се слага лепило.


Чекмеджето със залепените на точното място плоскости се обръща обратно.
В направените дупчици се коват много тънки и финни пирони на определено разстояние.
Мисля че пироните се казват пирони за прозорци.
Внимавайте пироните трябва да влязат в дупчиците и в плоскостта, без да се подават навън от нея.


* Дървената летва купих от Практикер. Носих съответното чекмедже, за да може служителят да определи дължините и да отреже с точност нужните плоскости.
** Аз използвах JIP MULTIPURPOSE/ПРОЗРАЧНО. Изключително здраво, лепи чисто и бързо пластмаса, дърво, хартия, текстил, гума, кожа, корк, метал, мукава, керамика, стъкло, порцелан, мрамор и др. Купих го от книжарница, тубичка 30 мл, за не повече 2 лв.

Това е. 
Очаквайте следващия ми сръчен проект.
.

4 коментара:

Moni каза...

The witch, ето какво ще възложа на съпружието през уикенда: готова идея, как да си намирам всички "джаджи" в чекмеджетата по-лесно. :-))) Супер практично е така и не изисква много неща. Благодаря и за указанието какво и откъде да се купи. Идеална идея, за която ти благодаря сърдечно!:-))))
Хубава петъчна вечер и още по-хубав и много усмихнат уикенд!

Dani каза...

Много практично хрумване :)
Така лесно се ориентираш!
Нали вечно не ни стига мястото за
домакинските принадлежности!
Поздрави и прохладен уикенд!

Angellove's Cooking каза...

Много идейно и полезно предложение!!! Браво :)

The witch каза...

Момичета, благодаря за коментарите. Вашите мнения са важни за мен. Това, че ги има означава, че моята работа има смисъл, че моя блог е полезен. Прегръдки!

Мони, спокойно можеш сама да се заемеш с този сръчен проект. Не е трудно. Не са необходими специални умения и техники. Ще ми е интересно да видя твоя вариант. Пиши! Успех!

Дани, благодаря. Харесвам практичните решения. Имам цял арсенал от такива, които само чакат удобен момент за реализация. Следи редовно какво се случва в кулата и ще се запознаеш с тях. Поздрав от вещицата!

Мина, Благодаря за оценката. Както вече написах, фен съм на практичните решения. Когато една идея е полезна, тя обезателно влиза в моя списък с очакващи ред за реализация.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.