понеделник, 15 август 2011 г.

Задушени картофи, моркови и лук по рецепта от 1958 г.

Днешната рецепта комбинира две рецепти от книжката „Задушени и печени ястия от месо” от 1958 г. – р.80 Задушени лукчета и р. 87 Задушени моркови. По принцип тези отделни ястия се поднасят като гарнитура към печени меса. В този случай може да се приготвят за 1-ви ден от 90-дневната диета. За да използвам ястието като основно за 2-ри ден добавих картофи и промених пропорциите на продуктите. Получи се много свеж и лек обяд. Опитайте!
р.80 Задушени лукчета
р. 87 Задушени моркови

Необходими продукти:
360 г картофи
130 г моркови
25 г лук
50 г краве масло
½ с.л. захар
сол на вкус
100 г бульон
20 г магданоз

Начин на приготвяне:
Обелените картофи се режат на резени.
Изчистените моркови се режат на диагонални шайби.
Почистеният лук се реже на шайби 5 мм.
В тенджера се разтапя маслото.
Прибавят се зеленчуците, бульонът, солта и захарта.
Задушават се на тих огън 10-15 минути, без да се бъркат, за да не се начупят.
Готовите зеленчуци се наръсват с пресен ситно нарязан магданоз.
Сервира се след известно време, за да останат цели зеленчуците при пренасянето с решетъчна лъжица.
.

4 коментара:

traiana каза...

Чудесна рецепта, че и здравословна!
Хубава седмица!

rusanka каза...

Много интересна и ароматна рецепта!
Ухае много вкусно!
Поздрави и хубав ден!

КАТЕРИНА каза...

Това е чудесна идея за гарнитура или основно ястие с някакъв сос!Благодаря за рецептата!
Поздрави ихубава вечер!

The witch каза...

Траяна, рецептата действително е здравословна и диетична. Тава ястия са на почит в кулата.

Русанка, опитай. Наистина ароматно и вкусно, а в същото време много лесно и просто.

Катерина, добре дошла в кулата.

Желая ви цветно и усмихнато лято, дами!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.