четвъртък, 25 август 2011 г.

Италиански дресинг

Изключително лек, но в същото време ароматен и свеж, италианският дресинг е любим в нашата кула. Подходящ e за паста, зеленчуци или картофи.
Характерните съставки за италианския дресинг са зехтин и бяло вино, ароматен чесън, букет от билки и подправки – риган, мащерка, магданоз. Ако предпочитате още по-италиански вариант добавете малко босилек. Интересен привкус може да се предаде на финала като допълнително се обогати с пармезан и пресни зелени подправки
Необходими продукти за 150 мл:
6 с.л. зехтин
2 с.л. оцет или бяло вино
1-2 щипки захар
1-2 щ. сол
1 щ. сух риган
2 с.л. пресен магданоз
¼ ч.л. червен пипер
2-3 скилидки чесън
1 щ. черен пипер
1 щ. суха мащерка

Продуктите се смесват.
По желание се пасира.
  • Съхранява се в плътно затворен буркан.
  • Ако престои 2 седмици в хладилник, за да се компилират съставките и ароматите, е най-добър.
.

3 коментара:

Аелис каза...

Много вкусен изглежда дресинга - и с тези картофки на снимката ммм , вкусно!
Поздрави и усмихнат ден!

rusanka каза...

Много приятен и ароматен дресинг!
Лек и свеж!
Чудесен е!
Поздрави и хубава вечер!

The witch каза...

Аелис и Роси, благодаря за вниманието и отделеното време, за да надникнете в кулата.
Заради разделното хранене на главния магьосник се налага да внасям разнообразие в приготвянето на картофените салати чрез различни заливки и аромати.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.