четвъртък, 15 септември 2011 г.

Млечно-зеленчукови пънчета

Краставица и мляко – толкова традиционно съчетание. Реших да използвам утвърдената комбинация за една от поредните салатки. Но след като съставките са обичайни, нека оформлението е по-различно. Така се получиха тези пънчета от краставица и млечен пълнеж. Лесно, вкусно и интересно, нали?

Необходими продукти:
краставица
100 г сирене
2 с.л. кисело мляко
2 скилидки чесън, пресован
1-2 с.л. зехтин
копър на вкус
доматени резени за подложка

Начин на приготвяне:
От краставицата се оформят пънчета с височина 5 см.
С чаена лъжичка внимателно се издълбава вътрешността като се оставя дъно, за да се получат купички.
Сиренето, млякото, чесънът и зехтинът се смесват в блендер или с пасатор до хомогенна смес.

Пълнежът се разпределя в купичките от краставица.

Декорира се със стръкчета копър.

За колорит се правят подложки от кръгли резени домат. 

По желание може да се поръси със смелени орехи.
.

5 коментара:

traiana каза...

Страхотни са пънчетата. Аз ги пълня с кътък или крема сирене , но ще опитам и твоя вариант!

rusanka каза...

Ех, че уникална идея, Станиславче!
Много ми хареса!
Поздрави и хубав ден!

The witch каза...

Траяна, благодаря. Вероятно твоят пълнеж е също толкова вкусен. Моят вариант е леснодостъпен заради задължителните продукти сирене и кисело мляко в хладилника на кулата.

Роси, много си мила. Пълнени зеленчуци дебнат навсякъде из нета. Моята идея е просто една разновидност.

fedora каза...

Много оригинално и много красиво! Браво, ще се възползвам от предложението ти. Благодаря :)

The witch каза...

Ина, винаги си добре дошла в кулата. За мен е чест да гостуваш тук.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.