четвъртък, 22 септември 2011 г.

Трицветна салата с паста в чаша

Обичайно пастата се комбинира с доматен сос. Така ми хрумна идеята за тази салата от много дребна паста,  за да стои елегантно в чаша и пресни домати, нарязани на малки кубчета. Добавих среден пласт от пасирано броколи и получих салата, достойна за сервиране на всеки един национален празник на България.  Ако не харесвате вкуса на броколи, може да го замените с печена зелена чушка, сварени и пюрирани картоф и спанак, прясна марула или краставица, крехък магданоз.

Необходими продукти за 2 порции:
300 г сварена дребна паста кус-кус или звездички
200 г сварено на пара броколи
200 г домати, нарязани на малки кубчета

заливка:
5 с.л. зехтин
1 ч.л. френска горчица
1 малка скилидка чесън, пресована
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Пастата се овкусява с 2 с.л. от заливката. Поставя се на дъното на чашата.
Броколито се пасира с 2 с.л. от заливката. Разпределя се върху пастата.
Накрая се покрива с кубчета домати, сипва се останалата заливка.

.

5 коментара:

traiana каза...

Много оригинална идея по случай празника:) Честит празник!

Lety каза...

Много хубава идея, рецепта и изпълнение!
Поздрав и хубави празник и почивка :)

fedora каза...

Не се и съмнявам, че е много вкусна. Че е красива и тематична е видно! :)

Мъх каза...

Много националистична визия;-)
Поднасянето много ми хареса!
И ще опитам със сигурност!

The witch каза...

Траяна, Лети, Ина, Мъхче, благодаря за приятелските коментари. Приятно е да знаеш , че рецептите ти се харесват. В последно време експериментирам със салатки в чаша. Стоят толкова елегантно и красиво. Опитайте...

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.