понеделник, 13 февруари 2012 г.

Канелени сърчица


Необходими продукти:
1 ч.ч. с вместимост 240 мл
50 г меко масло + 2 с.л. за намазване
4 с.л. захар
1 яйце, стайна температура
2 2/3 ч.ч. (380 г) брашно
10 г. прясна мая или 1 ½ ч.л. суха мая
182 ч.л. сол
125 мл топло мляко
1/3 ч.ч. кафява захар
1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:
Прясната мая и 1 с.л. захар се разтварят в млякото. Покрива се за 10 минути.
Маслото и останалата захар се разбиват с миксер.
Добавя се яйцето.
Сипва се течността с маята.
Сменят се бъркалките на миксера с тези за тесто.
Постепенно се прибавя пресятото брашно и солта.
Замесва се меко тесто.
Втасва 1 час в намаслена купа, покрито с найлон и мека кърпа.
Премества се на набрашнена повърхност.
Разточва се правоъгълник с размери 20/50 см.
Маже се с разтопено масло.
Ръси се с кафява захар и канела.
От двете по-дълги страни към средата равномерно се навиват две рула.
Режат се парчета с дебелина 2 см.
 

Обръщат се с разреза нагоре и се прищипват се в долния край, за да се получи форма на сърце.


Поставят се в тава с хартия за печене.
Почиват 20 минути.

Пече се в нагрята до 190°С фурна за 15 минути.


По желание се приготвя глазура за блясък от 3 с.л. пудра захар и топла вода, с която канелените сърчица се мажат, докато се още топли.
  • Ако използвате суха мая, тя се прибавя с брашното.
  • Не прекалявайте с канелата, защото сърчицата ще потъмнеят прекалено.

С огромна радост и нескрито задоволство публикувам писмото на Даниела, пристигнало за „Не е трудно; аз също опитах” на 15 януари, благодарение, на което седмицата ми започна оптимистично и вдъхновяващо:
„Здравей! Направих медено-банановата торта за първия рожден ден на моя син, стана уникална на вкус и всички много я харесаха, за което благодаря.”
Даниела, аз също сърдечно ти благодаря за доверието към моята рецепта, за заделеното време да ми изпратиш снимките и тези мили думи.
Първият рожден ден е събитие с изключителна важност в живота на малкото човече и неговите близки. Пожелавам на теб и твоето семейство много здраве и късмет. Нека малкият малчуган расте щастлив, окрилен от вашата любов и грижа! А на теб специално пожелавам нови кулинарни приключения и удовлетворения!
.

12 коментара:

Таня каза...

Много са сладурски бисквитките, а с този аромат на канела се обзалагам, че са невероятно вкусни!

Поздрави!

Емилия Таракчиева каза...

Сърчицата са се получили прекрасно! Много са апетитни! Много ми харесват! Хубав празник!

SONYA SHATEVA каза...

Царицата на тестените изкушения пак се е развихрила!Любимите ми канелени вкусотии!Хубава седмица!

Габи каза...

Обожавам канела, а твоите сърчица са много красиво оформени. Благодаря за идеята!

Нели каза...

М-м-м , перфектни са!

eva bor каза...

Хи хи чудна идея! Много красиви и ароматни:)

Мариета каза...

Просто съвършени, толкова неустоимо вкусни сърчица си ни поднесла за днешния празник, Вещичке! Нека е изпълен с много любов и топлина!

di_ani каза...

Прекрасна е празничната тема „сърца”,
чудесни идеи, с много аромат и вкус,
красиви и изкушаващи - всички ми харесват.
Сърдечни поздрави и хубав празник, Диана

ellyganova каза...

Много красиви сърчица!
Хубав празник!

SONYA SHATEVA каза...

Прибавям и една покана към теб, Вещи, заповядай при мен за награди!Постът е от 14 февруари под заглавие ''награди''.

vicktory каза...

Прекрсани са :)

The witch каза...

Момичета, сърдечно ви благодаря за милите коментари. Носят ми радост и удовлетворение.
Бъдете здрави!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.