събота, 28 април 2012 г.

Подлютена салата от маруля и червен боб


Ежедневно предизвикателство „7 дни – 7 пролетни салати”
Ден 6

За днешната салата почерпих вдъхновение от мексиканската кухня. Избрах характерният за нея червен боб да партнира със своята мекота и кадифеност на хрипкавата и свежа маруля. Няколко стръка зелен лук и чесън деликатно внасят своя специфичен аромат и вкус. Финален акцент в пролетната комбинация се явява подлютения дресинг от кетчуп, зехтин и щипка лют червен пипер. Внесете мексикански полъх в своя ден чрез купичка цветна и вкусна салата.    

Необходими продукти за 2 порции:
1 ч.ч. червен боб от консерва, изцеден
1 голяма маруля
4 стръка зелен лук
4 стръка зелен чесън

Подлютен дресинг:
4 с.л. кетчуп Heinz
2 с.л. зехтин
2 с.л.  вода
2-3 щипки лют червен пипер според вкуса
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Марулята се реже на тънки ивици.
Лукът и чесънът – на колелца.
Всичко се смесва в подходяща купа с боба.
Залива се с предварително забъркания подлютен дресинг. 

Останалите предложения от предизвикателството „7 дни – 7 пролетни салати”:

Ден 6. Подлютена салата от маруля и червен боб
Ден 7. Спаначена салата с морковени ленти и сирене 


Привет!
Ще пътувам в края на месец май до Кушадасъ.
Решила съм да си напазарувам подправки от Турция.
Моля за съвет.
Какво, свързано с готварство, е добре да си купя там?
Какви са турските наименования на подправките?
Коя за какви ястия е подходяща?
Ще ми бъде полезна всякаква информация от личен опит.
Предварително благодаря!
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.