неделя, 29 април 2012 г.

Спаначена салата с моркови


Ежедневно предизвикателство „7 дни – 7 пролетни салати”
Ден 7

Ако вече сте опитали свежият вкус на Спаначената салата с репички от втория ден на предизвикателството, днес ви представям нов вариант на полезна и засищаща салата, в която спанакът идеално се допълва от свежи моркови и сурови ядки, всичко потопено в кадифената мекота на млечен дресинг.

Необходими продукти за 2 порции:
250 г спанак
1-2 моркова
100 г сирене
1 с.л. сурови слънчогледови семки

Млечен дресинг:
4 с.л. кисело мляко
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Спанакът се реже на тънки ивици.
Морковът – на тънки ленти, оформени с картофобелачка.
Сиренето – на кубчета.
Всичко се смесва в подходяща купа.
Залива се с дресинга, забъркан предварително.
Ръси се със сурови слънчогледови ядки.

Останалите предложения от предизвикателството „7 дни – 7 пролетни салати”:

Ден 7. Спаначена салата с моркови

Привет!
Ще пътувам в края на месец май до Кушадасъ.
Решила съм да си напазарувам подправки от Турция.
Моля за съвет.
Какво, свързано с готварство, е добре да си купя там?
Какви са турските наименования на подправките?
Ще ми бъде полезна всякаква информация от личен опит.
Предварително благодаря!
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.