вторник, 8 май 2012 г.

Ежедневно предизвикателство "7 дни - 7 пролетни салати"

С тази публикация слагам край на ежедневното предизвикателство „7 дни – 7 пролетни салати”. Подобаващо на всяко едно заключение, тя е редно да съдържа някакви изводи, обобщение... Трудно ми е да определя любима рецепта, тъй като обожавам салати и всяка една комбинация ми доставя истинска наслада. И както написах в началото: „Колкото повече салати консумирам, толкова повече ми харесват. Колкото повече ми харесват, толкова по-творчески се получават.” Това са те – седемте главни героини:             

В деликатните листа на сочната маруля се крият лучени колелца, хрупкави репички и топли яйчени парченца. Млечният дресинг й придава мекота, която се разчупва от суровите слънчогледови семки.Крехките спаначени листа – традиционно обвързани с млечните продукти, прекрасно си хармонират с кубчетата сирене и млечния дресинг. Репичките предават колорит на салатата, а суровите семки са забавен акцент.


Една чудесна салата, пълна с витамини и минерали, с която може да разнообразите трапезата си здравословно.Свежа и колоритна композиция. Всъщност именно цветовете се оказаха решаващи в избора на салатените съставки. Разгледах наличните продукти в хладилника и прецених, че оранжевият цвят ще бъде идеален партньор на зеления т.е. господин Грейпфрут за госпожа Маруля. Тя е основния, водещия компонент, а той – веселият цветен момент. Сусамовият дресинг внася изненадващата атмосфера на тяхната компания.Щрихи към историята на моркова и любопитни факти.


Салата, вдъхновена от мексиканската кухня. Избрах характерният за нея червен боб да партнира със своята мекота и кадифеност на хрипкавата и свежа маруля. Няколко стръка зелен лук и чесън деликатно внасят своя специфичен аромат и вкус. Финален акцент в пролетната комбинация се явява подлютения дресинг от кетчуп, зехтин и щипка лют червен пипер. Внесете мексикански полъх в своя ден чрез купичка цветна и вкусна салата.Една разновидност на спаначена салата, в която спанакът идеално се допълва от свежи моркови и сурови ядки, всичко потопено в кадифената мекота на млечен дресинг.


.

6 коментара:

SONYA SHATEVA каза...

Много свежест, събрана на едно място! Ще използвам този извор на пролетно вдъхновение!

Мариета каза...

Прекрасен букет от салати, Вещичке, ще започна де ги опитвам една по една, първа ще е "Детокс" - благодаря, че ги сподели!
Хубава вечер!

Зорница М. каза...

Всички салати са прелест! Хубава вечер!

The witch каза...

Соня, Мариета и Зори, вашите коментари са знак, че истинско и чисто приятелство съществува. И за него предели не съществуват. Благодаря ви много. Винаги сте добре дошли в моята виртуална кухня. Сърдечни прегръдки!

design elements каза...

izglezhda mnogo vkusno!

hubava sedmiza

The witch каза...

Благодаря!
След прекрасната почивка на слънчево място замислям ново предизвикателство "7 дни - 7 летни салати". Определено съм заредена с емоции и вдъхновена от красота и вкусотии.
Надявам се рецептите да се харесат.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.