понеделник, 25 юни 2012 г.

Весели мъфини с моркови и пастърма


Мъфини  с кисело мляко ІІІ вид
Ако вече сте изпробвали тази рецепта, днес ви предлагам нейната трансформация в солен вариант. Мъфините са прекрасни, особено в разрез – морковените парченца са запазили своя свеж цвят и предават весело настроение, а парченцата пастърма допълват картинката като в мозайка.

Необходими продукти:

1 ч.ч. с вместимост 240 мл течност

2 ч.ч. (280 г) брашно
½ пак. бакпулвер
½ ч.л. сол
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
½ ч.ч. олио
60 г морков
60 г пастърма

Начин на приготвяне:
Фурната се включва на 180°С. Във форма за 12 мъфина се поставят хартийки за печене.
Към пресятото брашно се добавя бакпулвера и солта.
В друга купа, с помощта на телена бъркалка, се смесват яйцето; шупналото със сода, мляко; олиото;
моркова – настърган на ситно ренде или нарязан в блендер; пастърмата – нарязана на ситни парченца.
Към течните съставки се добавят сухите и се разбърква.


Сместа се разпределя във формите. Пече се 20 минути. 


Мъфините изстиват 10 минути във формата.
Изваждат се от там и се охлаждат върху метална решетка.

  • Мъфините са най-добри, докато са все още пресни. Не препоръчвам да се консумират в следващия ден, ако оцелеят дотогава.
.

3 коментара:

Lety каза...

Много апетитни! И да си призная харесвам мъфинки повече в солен, отколкото в сладък вариант :)
Чудесна идея, вещичке!
Хубава седмица!

Мъх каза...

Страшна комбинация! За себе си не съм убедена, но някой хора у дома биха ти свили всички мъфини;)
Хубава седмица!

The witch каза...

Лети и Мъхче, сърдечно ви благодаря за коментарите. Как да ви опиша как им се радвам? Като малко дете на цветен бонбон, вероятно.
Радвам се, че рецептата ви допада.
Цветен и усмихнат ден от мен!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.