понеделник, 27 август 2012 г.

Ежедневно предизвикателство "7 дни - 7 различни летни сладости в бурканчета"

Приключи поредното ежедневно предизвикателство "7 дни - 7 различни летни сладости в бурканчета". За първи път приготвям домашен конфитюр и със сигурност няма да се откажа през следващото лято. От сега планувам варианти с плодовете, които пропуснах. Дори замислям варианти с екзотичните плодове, които се продават през зимните месеци.
Конфитюропроизводството се оказа едно от вълшебните занимания, които ме правят щастлива. От една страна - не отнема много време, не е трудоемко, не изисква специални умения и знания, а от друга – готовия продукт доставя ненадмината радост и пленителна наслада. В цялата кула се носи приказен аромат, магьосниците хищнически наблюдават чинийката с пробата за желиране и са доволни и усмихнати в очакване на остатък след разпределяне на плодовата маса в бурканчетата. Не пропускайте тези сладки мигове.
Надявам се поне един от седемте принца в ежедневното предизвикателство "7 дни - 7 различни летни сладости в бурканчета" да ви заплени; след това мисля, че ще искате да имате всичките:
Ако сте новаци в домашното конфитюропроизводство, малиновия конфитюр е най-подходящ за начало, тъй като малините съдържат естествен пектин в семената си, което подпомага бързото и идеално сгъстяване на плодовата маса. Тези сочни и ароматни плодове привличат погледа със съблазнителен цвят и неустоим вкус. Нека затворим лятното малиново изобилие в бурканчета за зимна приказна сладост.

 


Днес от бурканчетата прелива сладка хармония от примамващ малинов аромат и плътен бананов вкус. Насладете му се!

 


След малиново-банановия конфитюр продължавам поредицата с нов чувствен и съблазнителен вариант. Игриво и свежо ухание с нотки на ароматна малина и сочна праскова, които препускат в изкушаваща надпревара. Неустоимо, нали?!


Един неустоим и будещ копнеж и желание конфитюр. Изкушава сетивата с очарователна композиция от нежен аромат и деликатен вкус на прасковата, подчертани с тънка нотка ром


Един интригуващ, изненадващ и завладяващ конфитюр. Ароматът е мек и привлекателен като шепнещи устни, очакващи целувка, а цветът – светъл и слънчев като лятото. 


Нов вариант на пъпешов конфитюр, който изненадва и предизвиква. Основната плодова линия е обогатена с интригуваща ориенталска нотка – леко запечено маково семе, което ухае приятно и екзотичноДен 7. Къпинов конфитюр

За финал на конфитюрената поредица съм оставила едно по-специално и по-сантиментално за мен самата предложение – къпинов конфитюр – деликатно сладко-кисело изкушение с ухание на горска утрин и лек винен оттенък.


Как се правят рециклирани дрешки за накипрени бурканчета 
.

4 коментара:

ellyganova каза...

Ехаа, направо ти завиждам, Вещичке, за цялото изобилие от плодови изкушения, които си приготвила!
Аз имам праскови и сливи и може би този уикенд ще продължа с конфитюрите и ще се възползвам от твоите идеи :) И със сигурност ще си направя такива чорвни етикетчета!
Прегръдки и пожелания за хубав уикенд!

Hristina Antonova каза...

Невероятни предложения! Бързи, лесни, чудесни комбинации! Толкова ме впечатлиха, че набързо ги спретнах, за което мноого БЛАГОДАРЯ! Ето ги и моите творби:
http://hisito.blogspot.com/2012/09/blog-post_5.html
Чакам още вдъхновения :))))

The witch каза...

Христина, толкова се радвам, че съм стимулирала конфитюропроизводство и в твоята кухня. Надникнах в твоя блок и останах очарована и приятно изненадана.
Поздравление за ентусиазма и ...(без помпозният смисъл на думата)... и за героизма да запретнеш ръкави дори при липсата на вода.
Снимките с накипрените бурканчета, строени в стройни редички ме трогнаха. Доставиха ми истинска радост.
Благодаря за гласуваното доверие.
Месецът на сините сливи е и ти напомням, че се получава чудесен мармалад - принципът е същият, но плодовете обезкостявам и блендирам. Опитай.
Може ли да публикувам линк към твоята публикация в моя блог. Надявам се на съгласие.
До скоро.

The witch каза...

Ели, мила, виж какво е направило момичето.
Това е заразителният ефект на доминото. Получи се верижна реакция на хубавото настроение и позитивната нагласа. Аз се заразих от теб, а Христина от мен и т.н. Чудя се кой ще купува конфитюрите в магазина?!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.