понеделник, 10 септември 2012 г.

Свински котлети Фред Флинстоун с гарнитура Уилма Флинстоун


Ще ви призная нещо – донякъде магьосникът и аз приличаме на семейство Флинстоун. Визуално, разбира се. Е, за да не се разсърди първият, той е сравнително по-висок и по-красив от Фред. И още една забележка – харесва му да готви, особено на барбекю или на скара и най-вече пържорки. Днешното заглавие е вдъхновено от веселото филмче – вкусните и сочни котлети приготви магьосника, а здравословната и ароматна гарнитура направих аз. Към каменната епоха! Яба-даба-ду!
Източник на изображението: тук
Необходими продукти за 2 порции:
2 свински котлета
сол и черен пипер на вкус

4 средни моркова
2 глави червен лук
1 домат и пресен магданоз за декорация

Начин на приготвяне:
Котлетите се начукват с дървено чукче през найлоново фолио, за да не пръска и цапа.
Натупват се със сол и пипер.
Пекат се от двете страни в тефлонов тиган.
Тук ще намерите няколко основни правила за идеалните печени на тиган пържолки.

Морковите се режат надлъжно на пръчици.
Лукът се реже на шайби.
Зеленчуците се запичат в тигана след котлетите.


От лука се правят пръстени за морковените пръчици.
Декорира се със стръкче пресен магданоз.

.

5 коментара:

Мария каза...

Хихих, супер свежа презентация, Вещи :))
Какво му е на Фред, че да се разсърди половинът - симпатяга отвсякъде! Той не обичаше ли също да пече динозавърски пържолки на барбекюто? :)

tillia каза...

От такъв чудесен тандем какво друго може да се очаква, освен прекрасен резултат!
Поздрави!

The witch каза...

Мария, привет. Правилно си запомнила, че половинката се захласва по барбекюто.

tillia, добре дошла и в тази публикация. Радвам се отново на твоето посещение. А как ме изненада с твоето сладко от моркови...

ellyganova каза...

Хихи, много забавно заглавие :)
И моят половин обича да приготвя месо на скара, а аз съм по гарнитурите. Много интересно си поднесла морковките.
За десерт не бих отказала парченце от тортата с мармаладен крем ;)
Поздрави и пожелания за хубав ден!

The witch каза...

Ели, радвам се на твоя коментар като дете.
Всъщност идеята на публикацията е не толкова приготвянето на котлетите, а поднасянето на зеленчуковата гарнитура. Харесва ми идеята обикновени продукти да се превръщат в интересна композиция.
С поздрав и пожелание за приятен уикенд!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.