понеделник, 18 февруари 2013 г.

Овесени пасти с череши и шоколадова декорация

С последния брой за 2012 г. списание GoodFood зарадва читателите си с годишен календар BBC GoodFood за 2013 г. Естествено, нямаше как да пропусна тази възможност кухнята в кулата да бъде украсена с този вкусен и изкусителен календар. Веднага му отредих почетно място и се заех с реализиране на първото от 12-те прекрасни предложения, примамливо подканящи с апетитните си снимки. Днес представям месец януари – Овесени пасти с череши и шоколадова декорация.

Необходими продукти:
100 г брашно
3 г бакпулвер
175 г. захар
175 г овесени ядки
1 яйце
140 г масло
100 г захаросани череши
80-10 г шоколад за декорация

Начин на приготвяне:
Брашното, бакпулвера и захарта се смесват в купа.
Постепенно се добавят разбитото яйце, разтопеното масло и черешите, нарязани на половинки. Разбърква се след всяко.
Тава с диаметър 22/22 см или 28/16 см се покрива с хартия за печене така, че да излиза над ръбовете на стените
Пече се в загрята до 180°С фурна за 30 минути.
Изстива добре в тавата.
Изважда се внимателно.
Набелязват се линиите за срязване.
Декорира се с разтопен шоколад на струйки.
 
  
След мноооооого продължителна пауза на електронната си поща отново получих писма за рубриката "Не е трудно, аз също опитах". Така се зарадвах и бързам да споделя с всички
... писмото на Пламена от 3 декември 2012 г.:
 
Здравей, прекрасна магьоснице!
Благодаря ти от сърце за рецептите, искам да споделя еклерчетата, които направих по рецептата Еклерите на Иви или тесто за еклери ІІ вид! Приготвих домашен ванилов крем, напълних ги със шприц, за да останат цели и ги "напръсках" обилно с разтопен млечен шоколад. Е, няма такава вкусотия просто! Изядоха се за отрицателно време и на следващия ден правих още една тава! 
 
 

… и писмото на Дани от 8 февруари 2013 г.:
 
Здравей, магьоснице!
Преди два дни прелиствах блога ти, който е много интересен. Поздравления! Освен, че споделям страстта ти към готвенето, открих че и по още нещо си приличаме-плетенето. Хубави идеи споделяш за празника на влюбените. Да си дойда на думата обаче. Понеже обичам повече да правя разни сладкиши прегледах точно това. Исках да направя нещо за следобедна закуска за сина ми... какво по-хубаво от едни мъфини с шоколад. Да не би Барни да е по-здравословен, аз поне знам какво слагам. Та така, направих от твоите Мъфини с течен шоколад, станаха много вкусни и едва останаха малко за снимка..хихи..:)))) Реших да ги споделя в твоята инициатива. Благодаря ти много!  

Пламена и Дани, сърдечно ви благодаря за писмата и снимките, за отделеното време и за вниманието към моя блог. Желая ви нестихващ кулинарен ентусиазъм, за да радвате близките и обични хора с нови и нови вкусотии и сладости.
.

6 коментара:

ellyganova каза...

Вкусно и здравословно предложение :)
Записвам си рецептата.
Поздрави и пожелания за хубава нова седмица!

Иглика каза...

Интересно предложение, поздрави и успешна седмица!

The witch каза...

Ели и Иглика, привет!
Радвам се, че сте в кулата.
Ели, очаквам отзив след като направиш пастичките.
До скоро!

tillia каза...

Харесвам десертите с овесени ядки, само се чудя с какво да заменя черешите, че нямам. Но все ще измисля нещо :)
Благодаря за интересната рецепта!

Bety каза...

Обичам бисквити, сладки, всъщност мй всичко обичам с овесени ядки, а това ми звучи вкусно!

The witch каза...

Тили, здравей! Аз използвах домашно приготвено сладко от череши. Виждала съм в Метро коктейлни черешки. Опитай с тях. Или с друг вид сладко с парченца плодчета.
Очаквам твоето впечатление от рецептата, след като я изпробваш.

Бети, ако обичаш бисквитки с овесени ядки, погледни в "Сладки магии". Там имам рецепта за такива изкушения. Пастичките са мекички, доста се различават от хрупкавите бисквитки.
До скоро!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.