понеделник, 6 май 2013 г.

Руло с кайма в коричка от бутер тесто

Христос Воскресе!

Нека изпълним този ден 
с надежда за по-хубаво бъдеще и вяра в човешката доброта!

Нека домът ви се изпълни с мир и благоденствие!
Нека сърцето ви прелива от  любов и радост! 

Приятели, повярвайте в чудесата! 

Днес е 6  май - Гергьовден.
Да се чува с добро името на именниците!
Бъдете здрави и щастливи!
Рецептата за днешното разкошно предложение открих в специалното издание на "Кулинарен журнал "50 ефектни рецепти с кайма". Опитайте!
Необходими продукти за 8 порции:
1 кг кайма
100 г кетчуп
4 яйца
2 филии хляб
1 ч.л. сол
100 мл вода
3 глави лук
3 скилидки чесън, пресован
салвия
магданоз
25 г масло
200 г гъби
500 г бутер тесто

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 200°С.
В купа се смесват каймата, кетчупът, трите яйца, накиснатият във водата хляб и солта.
Прибавя се ситно нарязаният лук, половината чесън и зелените подправки.
Оформя се руло с размер 30/10 см.
Пече се 30-40 минути. Изважда се от фурната и леко се охлажда.

В тиган се загрява маслото.
Прибавят се нарязаните на малки кубчета гъби, запържва се 3 минути.
Прибавя се останалият чесън, пържи се 2 минути.

Тестото се разстила на правоъгълник с размер 30/10 см.
Маже се с разбитото яйце.
Надлъжно в средата се разпределят гъбите.
Отгоре се поставя месното руло.
Тестото се реже на широки ивици от месото до двата края.
Кръстосват се върху месото.
Отново се маже с яйце.
Поставя се в тава и се пече 20 минути.
За да не прегори тестото се покрива с фолио подходящия момент. 

 
 Съвети:
  • За повече колорит към гъбите може да добавите 2-3 печени чушки, нарязани на ситно. 
  • За печенето на месното руло използвах покрита с фолио правоъгълна форма за кекс.
Промени в оригиналната рецепта:
  • Добавих 2 филийки хляб към сместа на рулото. 
  • Увеличих времето за печене на месното руло от 20 на 40 минути.
  • Намалих времето за печене на рулото с бутер тестото от 40 на 20 минути.
.

6 коментара:

Албена Павлова каза...

Красиво и със сигурност вкусно!
Честити празници и хубава седмица!

Elti каза...

Много ми допада рецептата и най-вече това, че нещата може да се подготвят предварително и да чакат момента с тестото. Съчетанието на продукти ми е любимо, така, че ще го опитам това загърнато руло :).
Поздрави и хубава нова седмица!

tillia каза...

Много ефектно и вкусно руло!
Сърдечни поздрави!

The witch каза...

Албена, благодаря за посещението в кулата с хубавите пожелание за празника. Бъди здрава!

The witch каза...

Елти, привет. Радвам се, че рецептата ти е харесала. Очаквам коментар след твоя опит.
С поздрав за слънце и усмивки!

The witch каза...

Тили, благодаря! Винаги си добре дошла в кулата! Нека денят ти е позитивен и приветлив!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.