понеделник, 24 юни 2013 г.

Магданозена супа с яйце

Витаминозен еликсир в зелен цвят, напомнящ за пролетна палитра или за лятна свежест. Ароматът на супата привлича с пищен и интензивен магданозен основен елемент. Плътността е подсилена с парченца сварено яйце. Щипка черен пипер доставя финален щрих в днешната хармония. Опитайте!

Необходими продукти за 3-4 порции:
1 ч.ч. с вместимост 200 мл
3-4 с.л. олио
1 глава лук, ситно нарязан
2 с.л. брашно
2 връзки магданоз, едро нарязан
сол на вкус
1,5 литра вода
2 домата, сурови или 2 с.л. доматено пюре
½ ч.ч. натрошено фиде
по ½-1 сварено яйце на порция
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Лукът се задушава до омекване  в олиото.
Прибавя се брашното, много леко се запържва.
Прибавя се магданозът.
Разбърква се, посолява се и се сипва водата.


Прибавят се суровите домати обелени и настъргани или доматеното пюре.
Щом супата възври се слага натрошеното фиде.
След 15-20 минути се сваля от котлона. Пасира се.
Изглежда скучна и безлична до този момент, нали? Затова яйчените парченца идват точно навреме, за да променят еднообразния вкус и цвят.
Поднася се с нарязано на дребно сварено яйце.
Ръси се с червен пипер.

Ако посещавате кулата редовно, значи знаете, че  миналата година за първи път направих плахи стъпки в приготвянето на домашен конфитюр. Посветих цяла седмица на това вълшебство и накрая разполагах с по няколко дози от седем различни вида лятна сладост за зимните месеци. Надникнете тук, за да видите финала на ежедневното предизвикателство „7 дни – 7 различни летни сладости в бурканчета”. Тогава получих много окуражителни и одобрителни коментари, ето един от тях:
Невероятни предложения! Бързи, лесни, чудесни комбинации! Толкова ме впечатлиха, че набързо ги спретнах, за което мноого БЛАГОДАРЯ! Ето ги и моите творби:
http://hisito.blogspot.com/2012/09/blog-post_5.html
Чакам още вдъхновения :))))”
Надникнах в посочения линк и останах очарована и приятно изненадана. Снимките с накипрените бурканчета, строени в стройни редички ме трогнаха. Доставиха ми истинска радост.
 
Вижте и вие наджиджаните бурканчета на Христина. Това младо момиче ме смая с цялата армия от конфитюри, красиво спретнати в елегантни униформи. Това е част от нейната публикация:
Голямо благодарско на The witch и за страхотните рецепти, и за етикетчетата и най-вече за чудесните публикации, с които ме стимулира за направата на сладката. Изтървала съм предизвикателството й, но пък ги направих всичките на един ден :)))”.
Копирам текста тук с надеждата повече дами да се престрашат да направят домашни конфитюри. Вълшебно е!

Христина, благодаря за гласуваното доверие.
.

6 коментара:

tillia каза...

Ох, тези стари готварски книги! Имат толкова обикновени, но много вкусни рецепти!
Харесвам магданоз, така че с удоволствие ще направя тази супа!
Поздрави и успешна седмица!

Elti каза...

Такава супичка не съм опитвала, а звучи в типично летни тонове - лекичка, ароматна и бърза. Записвам за проба. Приятна вечер и прохлада в кулата :)

The witch каза...

Тили, очаквам лични впечатления от рецептата в най-скоро време. Ще ми е приятно да видя и снимки.
В замяна ти очаквай още зеленикаво-магданозени супички.
С пожелание за магданозена свежест и прохлада!

The witch каза...

Елти, привет!
Радвам се, че моето скромно предложение предизвика такъв кулинар като теб.
С поздрав!

Hristina Antonova каза...

О, аз благодаря! За страхотните рецепти и за стимула да направя сладко! И тази година продължавам и ще надничам често за идейки :)
Направих и някои от пържолките ти - супер са разбира се :)))
Хубав уикенд!

The witch каза...

Христина, добре дошла в кулата!
Радвам се, че моите рецепти ти допадат.
Не пропускай нито един плод от слънчевото лято, за да направиш нови конфитюри.
С приятелс9ки поздрав от кулата!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.