сряда, 5 юни 2013 г.

Картофи с горчица и кориандър

Ежедневно предизвикателство „7 дни – 7 различни картофи на фурна”

Ден 3

Кориандърът е едногодишно тревисто растение, от което в кулинарията широко се използват сушените плодове и свежите му листа, а в Тайланд се употребяват дори и корените. Употребата на кориандрови зрънца, чийто вкус e подобен на черния пипер, но с меки лимонови нотки, е силно застъпена в средиземноморската, индийската, латиноамериканската и близко- и далечноизточната кухня. В Европа зрънцата на кориандъра е намират по-широко приложение, отколкото листата. Всъщност последните са били популярни в средновековната европейската кухня, но днес жителите на стария континент ги консумират единствено в мексикански или азиатски рецепти. В Португалия обаче тази подправка е все още на почит и е важна съставка в много национални ястия.

Необходими продукти:
1,6 кг картофи
6 с.л. зехтин
6 с.л. горчица
1 с.л. кориандър
1 ч.л. сол
50 мл вода

Начин на приготвяне:
Зехтинът, горчицата, кориандърът, солта и водата се смесват.
Обелените и нарязани на едри шайби картофи се овалват в сместа.
Пече се в загрята до 220°С фурна за 30 минути.


Всички участници в ежедневното предизвикателство 
„7 дни – 7 различни картофи на фурна”
Ден 3 Картофи с кориандър и горчица
.

2 коментара:

Албена Павлова каза...

Тези картофки определено изглеждат много апетитно. Интересна комбинация с горчицата.
Поздрави!

The witch каза...

Албена, тази рецепта е една от любимите ми. Опитай!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.