петък, 27 септември 2013 г.

Спагети с гъби, чесън и зехтин за 13 минути

Ежедневно предизвикателство „7 дни – 7 различни вида постна паста”
Ден 5
Спагетите (Spaghetti) са ястие, характерно за италианската кухня. Те се предлагат под формата на дълго и тънко тестено изделие с кръгло сечение. Традиционно се приготвят със зехтин, песто и зелени подправки, доматен сос и чесън, гъби и аншуа, различни сирена... Всеизвестни са спагетите болонезе и карбонара. В общи линии спагетите се приготвят бързо и лесно, което е предпоставката да навлязат като любимо ястие в дома на милиони семейства от целия свят. Както се случи с тази рецепта в кулата – Спагети за 13 минути.

Необходими продукти за 2-3 порции:

225 г сурови спагети
340 г гъби
3 с.л. зехтин
½ ч.л. червен пипер
1-2 щ. черен пипер на вкус
¼ ч.ч. бяло вино
¼ ч.ч. течност от варените спагети
3-4 скилидки чесън, счукан с ½ ч.л. сол
2 с.л. пресен магданоз, накълцан

Начин на приготвяне:
Спагетите се варят в подсолено вода за 6-7 минути или по инструкции от плика.
Гъбите се задушават в зехтин за 2 минути. Подправя се с червен и черен пипер и се добавя виното, течността от варените спагети, чесъна и магданоза. Къкри 3 минути под капак.
В чиния за сервиране се поставя порция изцедени спагети.
Върху тях се разпределя чесново-гъбената смес.

  • Източник: http://www.skinnytaste.com
  • Никога не преварявайте пастата.
  • Никога не пържете червения пипер. Достатъчно е да се сипе, разбърка раз-два-три и се добавя течността.
Надявам се да откриете своята ароматна рецепта сред седемте предложения на предизвикателството:



Ден 5 Спагети с гъби, чесън и зехтин за 13 минути

.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.