понеделник, 2 септември 2013 г.

Пикантна паста с кренвирш, гъби и горчица

Лесна и бърза за приготвяне паста, която се отличава със специфичен вкус на гъби и аромат с пикантен дух. Опитайте!

Продукти за 4 порции:
300 г паста пене
4 кренвирша
150 г гъби, нарязани на тънки резени
6 с.л. зехтин/олио
2 с.л. горчица
2 с.л. лимонов сок
лют червен пипер на вкус
сол на вкус
100 г настърган кашкавал
стрък магданоз за декорация


Приготвяне:
В тенджера се кипва вода и се посолява.
В нея се вари пастата според указанията на опаковката.

Кренвиршите се обелват и се нарязват на дълги ивички.
Запичат се в тефлонов тиган без мазнина.
Изваждат се в отделен съд.

Гъбите се пържат в мазнината.
Добавят се горчицата, лимоновият сок, лютият червен пипер.
Само се обръщат няколко пъти в тигана с гъбите.
Посолява се на вкус*.

Пастата се отцежда и се овкусява с пикантния сос.
Разпределя се в 4 чинии и върху всяка се слага от запечения кренвирш.
Поръсва се с настърган кашкавал и се поднася топло.

* Може да добавите 8 с.л. вода от варенето, ако ви се стори, че сосът не е достатъчно.

Източник: специално издание „Златната колекция” на списание „Кулинарен журнал”  - „50 оригинални рецепти с паста” от април 2010 г.

.

2 коментара:

tillia каза...

Наистина пикантна и вкусна порция!
Поздрави!

The witch каза...

Тили, привет! Ти си един от верните фенове на блога и твоите коментари ми носят радост и удовлетворение.
Сърдечен поздрав от кулата!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.