сряда, 25 септември 2013 г.

Бърза, лесна и вкусна паста с карфиол

Ежедневно предизвикателство „7 дни – 7 различни вида постна паста”
Ден 3
Не сте опитвали пастата с карфиол? Е, време е. Подготвила съм по чинийка за желаещите. Надявам се да ви харесат така както допаднаха на мен и всички в кулата. Рецептата дълго чака своя ред. Обичам суровия и хрупкав карфиол, но сварен в комбинация с паста не ми се очертаваше като вкусно ястие.  Един ден реших да опитам и останах приятно изненадана и много доволна. Това е бърза, лесна и вкусна рецепта за всеки начинаещ готвач.

Необходими продукти за 4 порции:
350 г паста
500 г (3 ч.ч.) карфиол, нарязан на розички
3 ч.л. зехтин
1 ч.л. галета
½ глава лук, ситно нарязана
8 с.л. сирене гауда или твърд кашкавал, настърган
½ ч.ч. магданоз, ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:
Пастата се вари според указанията. Запазва се 1 ч.ч. течност от варенето.
Карфиолът се вари на пара 10 минути. Добре е да не се прекалява, за да остане твърд.
Лукът се сотира в зехтина. Добавя се галетата и магданоза.
Смесват се карфиола, 1 ч.ч. от течността, лучено-магданозената смес. Овкусява се със сол и пипер.
В чинии за сервиране се разпределя пастата, отгоре се ръси кашкавал, накрая се сипва карфиоловата смес, ръси се по щипка галета. 

Източник: тук 

Снимките не се получиха ефектни и примамливи, но реших да не бавя рецептата, заради сезонните продукти в нея. Надявам се да опитате тази паста. Очаквам отзиви. 

Надявам се да откриете своята ароматна рецепта сред седемте предложения на предизвикателството:


.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.