понеделник, 9 септември 2013 г.

Типов хляб с кисело мляко за хлебопекарна машина


Необходими продукти:
140+20 мл топла вода
140 мл кисело мляко
2 ч.л. сол
3 ч.л. мед
2 с.л. олио
240 г бяло брашно
240 г типово брашно
10 г прясна мая

Начин на приготвяне:
Замесване в машина за хляб Moulinex:
Маята и медът се размиват в 20 мл топла вода. 
Оставят се настрана, докато се приготвят другите продукти.
От млякото и останалата вода се прави айрян.
В контейнера се сипва айрянът, олиото и солта.
Покрива се с пресятото брашно.
Сипва се сместа с маята.
Задава се програма 3 с продължителност 3 ч. 44 мин.
Хлябът изстива върху решетка, покрит с мека кърпа.

  • Получи се хляб с тегло 770 г.
  • Още за тесто за хляб и пити тук.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.