понеделник, 21 октомври 2013 г.

Запеканка от зелен фасул с коричка от бадеми и галета

Леко и ароматно вегетарианско ястие, насочено към любителите на лесните и бързи за приготвяне вечери. Апетитната запеканка е съчетание на контрастите на слънчева сладка царевица и зелени бобени шушулки, завършено от хрупкава златиста коричка с бадемов дъхав аромат и специфичен вкус. Надявам се това описание да привлече вашия гастрономически интерес.

Продукти за 6-8 порции:
400 г зелен фасул от консерва
400 г царевица от консерва
250 мл готварска сметана
½ ч.ч. настърган кашкавал
½ глава лук
¼ ч.ч. печени бадеми
¼ ч.ч. масло
¾ ч.ч. галета
 

Приготвяне:
Зеленият фасул и царевицата се отцеждат от водата.
Смесват се в голяма купа и се заливат със сметаната.
Добавя се настърганият кашкавал и наситненият лук.
Сместа се прехвърля в тавичка с размер 29/19 см.


Бадемите се натрошават на едро в хаванче.
Смесват се с маслото и галетата.
Ръсят се върху зеленчуците.
Пече се в предварително загрята до 180°С фурна за 35-40 минути.

  • Източник: специално издание „Златната колекция” на списание „Кулинарен журнал”  - „50 превъзходни ястия на фурна”.
    Вижте как примамливо се разтяга топлият кашкавал.
.

4 коментара:

di_ani каза...

Страхотно предложение,
не само звучи и изглежда много хубаво - този вид съчетания са по мой вкус.
Благодаря за чудесната идея, поздрави и хубава вечер, Диана

Bety каза...

Сьвсем по мой вкус! Хубави почивни дни!

The witch каза...

Диана, благодаря за коментара.
Надявам се да изпробваш моята рецепта и да споделиш своя опит.
Приятелски поздрав от кулата!

The witch каза...

Бети, добре дошла в кулата.
С пожелание за още топли и слънчеви есенни дни!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.