неделя, 24 ноември 2013 г.

Коледна украса за кухнята с домакински принадлежности

Коледно предизвикателство „Празнична декорация Направи Си Сам” 
Ден 21

Коледа в кухнята…, но не в онзи вкусен и ароматен смисъл, за който всеки се сеща. Публикацията днес е посветена на кухнята – едно почитано в кулата място, което никога не остава без празнична декорация. Прочетеното тук ме вдъхнови тази година да декорирам кухнята с вещи, типични за това помещение на дома. Същите снимки, илюстриращи креативната идея, но с текст на български език открих тук.
Превърнете в мултифункционални обикновените кухненски принадлежности и аксесоари.

Плодотворно място за декорация се явява площта върху хладилника – високо и видно място с безполезно предназначение, освен за досадния и нежелан домашен прах. Там, в стария супник подредих сухи и иглолистни клонки. За повече коледен колорит завързах червени и черно-бели панделки на сухите клонки. Мигновено оживяха в празнична премяна. В сосиерата, геройски оцеляла заедно със супника от сватбения порцеланов сервиз след 15-годишно съжителство с магьосническо семейство, втъкнах лъскави и червени предмети – черпак и вилица за сервиране, бъркалки от миксер, тирбушони, четка, белачка и прочие. Финален щрих се явиха плодче нар и червен свещник с чаена свещ, които обогатиха композицията със своята ярка багра.Друг, подканящ за декориране кът в моята кухня е микровълновата печка. Белият й плот разкри красотата на зелено каренце с коледни дръвчета, изплетено на една кука. В малко стъклено бурканче аранжирах различни видове любими чаени лъжички. За да стоят стабилно подредени в избраното положение, без да се местят, насипах на дъното ориз. В компотен буркан сложих сухи клонки, с привързани с червена сатенена лентичка формички за сладки в коледен дух и затъкнах бели плетени снежинки. Накрая направих семпъл кухненски свещник – отново в стъклено бурканче, за същата свещ като тази от хладилника. За унифициращ завършек на тази композиция добавих ориз и в останалите два буркана, а около гърлото на всеки многократно увих от любимата черно-бяла прежда.

Разтворете кухненските шкафове и чекмеджета и създайте своя собствена неповторима декорация в помещението! Гарантирам ви, че ще изненадва и радва всеки, пристъпил прага на вашата кухня.


Коледно предизвикателство „Празнична декорация Направи Си Сам”  
със следните главни действащи обекти:
Ден 15 Коледен гирлянд от плетени на една кука снежинки
Ден 20 Коледен венец от естествени материали
Ден 21 Коледна украса за кухнята с домакински принадлежности 
Ден 22 Коледна салфетка на една кука 
Ден 23 Декорация на коледни подаръци
Ден 27 Новогодишна томбола с късмети-задачки
.

2 коментара:

врати за интериора каза...

Коледно, Коледно ми става щом август си замине :) Това е най-прекрасния и топъл семеен празник. Обичам го повече от рождения ми ден, защото се събираме цялото семейство, всички готвят и приготвят разни неща и най-вече всички са весели :)

The witch каза...

.... и ухае на Коледа, на канела, на компания....

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.