четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Коледни бурканени свещници

Коледно предизвикателство „Празнична декорация Направи Си Сам”
Ден 25
 
Проектът днес е изключително бърз, лесен и прост, защото не са необходими сложни материали, умения и инструменти. Стъклени буркани с различни големини, борови шишарки, клонки и неизменните за моята тазгодишна коледна декорация остатъци текстил и прежда. О, и свещи, разбира се… Коледа и свещи вървят заедно както сняг и шалове, или мляко и бисквити, или … Свещите никога не са достатъчно в това време на годината, нали?

Всичко това трябва да се приюти някъде. Може да използвате стара боядисана дървена табла или щайгичка, елегантен сребрист поднос или както направих аз – изплетено от хартиени тръбички панерче. Поиграйте си с нещата, които имате, добавете нещо лично – като стара черно-бяла фотография, запалете свещите и се отдръпнете назад, поемете дълбоко въздух и издишайте. С въздишката вие сте добавили още малко Коледа на къщата и на вас самите без никакво напрежение.
Импровизираните бурканени свещници може да подредите на перваза на прозореца, или да сложите по един на стъпалата от вътрешната вита стълба (ако имате такава; аз си мечтая за вита стълба в хола; учудващо е, че нямам такава в кулата, нали?), или да украсите празничната трапеза, или… освободете въображението си и ще ви хрумнат какви ли не идеи.

Коледно предизвикателство „Празнична декорация Направи Си Сам”  
със следните главни действащи обекти:

Ден 15 Коледен гирлянд от плетени на една кука снежинки
Ден 20 Коледен венец от естествени материали
Ден 21 Коледна украса за кухнята с домакински принадлежности 
Ден 22 Коледна салфетка на една кука 
Ден 23 Декорация на коледни подаръци
Ден 25 Коледни свещници от буркани
Ден 27 Новогодишна томбола с късмети-задачки
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.