понеделник, 5 май 2014 г.

Бананова торта с Dr. Oetker

Рецептата за торта открих в специалното издание "Златната селекция на „Кулинарен журнал” „50 фантастично вкусни празнични десерти”. Оригиналната торта се приготвя с плънка от бананов крем, но тъй като имам повод да се похваля и изпробвам ароматния подарък от Dr. Oetker, направих сладкиша с готовите кремчета без варене. Затова моята торта се нарича Бананова торта с Dr. Oetker.
Продуктите на Dr Oetker, които използвах за този рецепта
Горещо ви препоръчвам продуктите на Dr. Oetker, защото с тях всичко се получава вкусно и ароматно, бухнало и красиво. Сърдечно благодаря за новогодишния и великденския подаръци, приятели. Пожелавам ви все така успешно да се налагате на българския пазар, да разширявате и разнообразявате своята продуктова гама, да „гостувате” в повече домове на любители на домашните печива.

Необходими продукти за торта 26 см:
1 ч.ч. с вместимост 240 мл
1/2 ч.ч. (110 г) маргарин за готвене
1 ¼ ч.ч. (250 г) захар
2 яйца
1 ½ ч.ч. (360 г)намачкани банани (3 броя средна големина)
¼ ч.ч. (70 г) заквасена сметана
1 ½ ч.ч. (210 г) брашно
¼ (2 г) ч.л. сол


За плънката:
1 пак. Крем за сладкиши с вкус на ванилия Dr.Oetker
1 пак. Крем за сладкиши с вкус на шоколад Dr.Oetker 
500 мл студено прясно мляко (от хладилника)
1 бурканче течен шоколад
2 средни банана
1 пак. захарни перли за декорация Dr. Oetker
 

Начин на приготвяне:
В голяма купа се разбиват омекналият маргарин и захарта до пухкава смес.
Прибавят се жълтъците и се разбива.
Добавят се бананите, сметаната и ванилията.

Брашното, содата и солта се смесват.
Прибавят се към мокрите съставки и се разбива добре.

В малка купа се разбиват белтъците до образуване на твърди връхчета.
Прибавят се към тестото.

Тестото се разпределя на две равни части.
Пече се във форма за торта с диаметър 26 см.
Добре е дъното да се постели с хартия за печене, за да се отдели по-лесно блатът от формата.
Пече се на 180°С за 20-25 минути или докато при пробождане с клечка за зъби тя не излиза чиста.
Блатовете остават 10 минути във формите.
Изваждат се и изстиват напълно върху метална решетка.

Във висок съд се изсипва 250 мл студено прясно мляко (от хладилника).
Съдържанието на пакетчето с крема с вкус на ванилия се прибавя към млякото.
Сместа се разбива с миксер, първоначално на ниски обороти, след което за 3 минути на високи обороти до хомогенен крем.

Единият блат се поставя в чиния за торта.
Маже се с течен шоколад.
Поставя се ринг за торти.
Равномерно се разпределя ваниленият крем.
Охлажда се в хладилник.

Редят се кръгчета банани.
Поставя се вторият блат.
Маже се с течен шоколад.
Равномерно се разпределя шоколадовият крем.
Охлажда се в хладилник.

Декорира се с кръгчета банани и захарни перли.
Тортата се съхранява в хладилник.

Докато изчаквах тортата да се стегне в хладилника, с удоволствие си направих една гореща шоколадова напитка от подаръка на Dr. Oetker Choco Latte (горещ шоколад по традиционна италианска рецепта). Приготвя се изключително лесно на котлон, в микровълнова фурна или с кафе машина. В зависимост от количеството мляко, което добавяте, горещият шоколад може да стане гъст и плътен или като топла напитка. Да ви е сладко!
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.