понеделник, 28 юли 2014 г.

Чорба от тиквички с грис




Продукти:
½  кг тиквички
1,5 л вода
2-3 с.л. грис
1 с.л. краве масло
½ връзка копър
½ връзка магданоз

за застройка:
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко



Приготвяне:
Тиквичките се почистват и измиват, режат се на кубчета, варят се в подсолена вода.
След 5-10 минути се прибавя грисът.
Преди сваляне от огъня се слагат маслото и зелените подправки, нарязани на ситно.

Яйцето и млякото за застройката се смесват в отделен съд.
Постепенно се прибавя от супата, за да се уеднаквят температурите на двете смеси като се разбърква, за да не се пресече яйцето.
Разредената със супа застройка се сипва в тенджерата.
Сервира се с препечена на тостер ½ филийка, резени домат и стръкче пресен магданоз.
 
  • Супата може да се консумира и топла, и студена. 
  • По желание с маслото може да се добави 1 ч. прясно мляко.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.