понеделник, 4 август 2014 г.

Бъркани яйца с тиквички

В сезона на изобилието от пресни тиквички ви предлагам една изключително лесна, почти „светкавична” и много вкусна рецепта за вечеря в забързан делничен ден. Оригиналната рецепта имам от специалното издание „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 подбрани ястия по средиземноморски”. След минимални корекции, в зависимост от наличните продукти, се получи това апетитно и ароматно блюдо.

Необходими продукти за 4 порции:
5 тиквички
3 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, пресован
2 с.л. доматена паста
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
6 яйца


Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се задушават в зехтина.

Тиквичките се нарязват на малки кубчета или на тънки гредички с ренде Бьорнер.
Добавят се към лука и чесъна и се задушават до омекване около 15 минути.

Прибавя се доматената паста.
Подправя се със сол и черен пипер.

Яйцата се разбиват в купичка.
Прибавят се към ястието.
Бърка се 2-3 минути и се сваля от огъня. 

.

4 коментара:

Bety каза...

Вкусно и апетитно поднесено лятно ястие!
Ина, весело и усмихнато лято ти пожелавам!

Мъх каза...

Ето това е една идея, за която не бих се сетила сама, но страшно ми допада за вечеря в тези летни "горещини";) Всъщност допада ми за всеки ден!Благодаря, Вещичке!

The witch каза...

Бети, сърдечно благодаря за вниманието и приятния коментар. Слънчево и усмихнато лята и от кулата!

The witch каза...

Мъхче, здравей. Имаш голяяяяма приятелска прегръдка от кулата. Твоите коментари винаги ме усмихват и радват. Благодаря!

В последните месеци не намирам време да се разхождам из виртуалните ви кухни и да опитвам вкусотии. Липсва ми това приятно и отпускащо занимание. Но съм се заела с един по-мащабен проект, който поглъща изцяло свободното ми време - реставрация и декорация на стари мебели.

С поздрав от кулата!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.