понеделник, 11 август 2014 г.

Свински рулади с бекон



Искате нещо засукано за вечеря, днес имате засукано ястие от мен. И в преносен, и в буквален случай. Само с четири продукта, в три лесни стъпки, за 10 минути подготовка и 30 минути печене ще поглезите гасторономическите си сетива с вкусно и оригинално блюдо.

Необходими продукти за 4 порции:
500 г свинско филе
1 с.л. зехтин
200 г кашкавал
250 г. бекон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Месото се реже на широки ленти.
Лентите се начукват леко, за да се изтънят.
Намазват се със зехтин, посоляват се и се подправят с черен пипер.

Кашкавалът се реже на по-широки правоъгълни парчета (гредички).
Беконът се реже на много тънки ленти. 


Около всяко парче кашкавал се навива месо, а около месото се навива беконът.
Всяка руладина се завива в алуминиево фолио и се подрежда в тава.
Пекат се в загрята до 200° фурна за 30 минути. 


Източник: Специално издание „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 Супер лесни ястия с по 4 продукта всяко”. 

.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.