понеделник, 18 август 2014 г.

Постна паста с тиквички и маслини

Днешната рецепта е изключително семпла по отношение на продукти и изпълнение, но като краен резултат се получава ароматно и вкусно ястие. Блюдото може да бъде поднесено самостоятелно или като салата към по-богата трапеза. Подходящо е да се консумира както топло, така и охладено.

Необходими продукти за 4 порции:
400 г паста
3 млади тиквички
½ връзка пресен чесън
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. черни маслини
2 с.л. пресен копър

Начин на приготвяне:
Пастата се вари според указанията на опаковката.

Тиквичките се режат на ситни кубчета.
Пресният чесън се реже на ситно.
Слагат се в сгорещен зехтин за 2-3 минути, докато се зачервят.
Подправят се със сол и пипер на вкус.
Добавят се маслините и копърът, нарязани на ситно.

Прибавя се отцедената паста. Разбърква се.
Оставя се на котлона за 1-2 минути. 
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.