понеделник, 22 септември 2014 г.

Свински врат печен на сол

Често надничам в кулинарния блог „Вкусни моменти”. Истинска наслада е да разглеждам красивите снимки на майсторски аранжирани блюда с вкисни ястия. Преди време главният магьосник в кулата прояви инициатива в готвенето като приготви свински врат върху сол по тази рецепта. След това не успя да се спре и повтори, и потрети... Драго, благодаря за вдъхновението, което му "изпратихте" и за удоволствието, което изпитахме, опитвайки ястието.


Необходими продукти:
Едно цяло парче свински врат без кост
люта горчица
500 г сол
розмарин, чубрица, майорана, магданоз, джоджен, риган, девесил

Начин на приготвяне:
Тавата се покрива с алуминиево фолио.
Солта се разстила равномерно.
Месото се боде многократно с вилица. 
Обилно се маже от всички страни с горчица.
Ръси се със зелени подправки.
Поставя се върху солта.
Пече се при 200°С два часа и половина.

И… „Готово! Сочно, апетитно и с една незабравима хрупкава вкусна коричка.” Както пише в своя блог Драго. Отново сърдечно благодаря!
.

2 коментара:

Мъх каза...

Страхотия! Иде зима, месце си трябва;)

The witch каза...

Мъхче, привет. Докато ми остане време да отговоря на твоя коментар, зимата е факт. С поздрав!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.