понеделник, 8 декември 2014 г.

Паста със сос от брюкселско зеле и гъби

Няма рецепта, която да съм изпробвала от специалното издание „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 оригинални рецепти с паста” и да не се е получило апетитно блюдо. Затова, без многословие и загуба на време, преминавам към същинската част – представянето на поредната успешна рецепта за безмесна паста. Приятен апетит!

Необходими продукти за 3 порции:
300 г паста
200 г брюкселско зеле
400 г пресни гъби печурки
6 скилидки чесън
½ лимон
120 мл вино
100 мл зеленчуков бульон
50 г кулинарен маргарин
1 щипка суха мащерка
Сол на вкус
Млян черен пипер на вкус


Начин на приготвяне на соса:

Брюкселското зеле се изчиства, ако е сурово, или си размразява, ако е замразено.
Потапя се във вода, подкиселена със сока на лимона.
Гъбите и чесънът се почистват и режат на дребни парчета или на тънки филийки.

В тиган се разтопява маргаринът. Чесънът се запържва за 2 минути.
Слагат се брюкселското зеле и виното; задушава се 10 минути под капак.
Добавят се гъбите, мащерката, бульонът и 100 мл вода от варенето на пастата.
Подправя се със сол и пипер на вкус.
Задушава се още 10 минути, без да се сваля капака.

Препоръчвам само качествена италианска паста от твърда пшеница!!!




Моля, разгледайте моя малък цветен бутик Сребърно вретено (клик тук)
Подаръци, декорация, аксесоари

Създавам щастие, а ти избери усмивка и подари спомен.

.

2 коментара:

Мъх каза...

Вещичке, все се чудя под каква форма да пласирам брюкселското зеле, че да не го ям сама и сега вече знам. Благодаря!

The witch каза...

Мъхче, радвам се, че за пореден път посети кулата.
Приятно е да прочета добрите думи, които си написала.
Весел и приказен декември!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.