понеделник, 15 декември 2014 г.

Неповторими подаръчни опаковки за Коледа

Коледа е онова вълшебно време, когато сме най-близо до магията и изненадите, до нашите близки хора и добри приятели, до забавлението, специалните моменти и приятни емоции. Най-празничното, най-приказното време в годината, нали?
Подаръците са неразделна част от всеки празник. Материални, духовни…, по Коледа, те са израз едновременно на любов, топлина, приятелство, благодарност… Все важни и специални чувства за важни и специални хора до нас.
Аз подбирам подаръците, които правя с много внимание и обич. След това отделям достатъчно време за опаковането им, за да отразят моите емоции и чувства към получателя. Собственоръчно изработвам детайлите в декорацията на опаковките. Влагам доста старание и време в това, но уникалните опаковки винаги изненадват и впечатляват получателите.
Миналата година ви показах как декорирах подаръци основно с текстилни ленти, изрязани с ножица зиг-заг от непотребни и поомръзнали дрехи; с плетени на една кука снежинки и коледни звезди; поздравителни картички; многоцветни копчета и разноцветни прежди – все материали, които очакваха своето рециклиране в моето „царство на отпадъците”.
Днес ви представям поредната си идея „Направи си сам”. За опаковане отново заложих на обикновена амбалажна хартия – скучна, натурална, скромна; без помпозните блясък и лъскавина, но идеална основа за щури и цветни идеи, които да засвидетелстват моето специално отношение. Този път за украсителни елементи използвах кръгчета, изрязани от коледни картички, и бели ажурни хартиени салфетки за сервиране с различни форми.
Ще опитате ли с мен?

Материали:
Амбалажна хартия
Кръгчета с еднакъв диаметър, изрязани от поздравителни картички
Сатенени ленти
Многоцветни шнурчета
Сухо лепило
Шевна машина ли карфички с многоцветни главички


6 бр. кръгчета се поставят едно върху друго с лицевата част към вас. Изминава се машинен шев през диаметъра. Прегъва се нагоре, за да се разперят полукръгчетата. Ако нямате шевна машина, може да използвате безопасна игла или карфица с цветна главичка.

9 бр. кръгчета се поставят едно до друго с лицевата част към вас, като се застъпват леко. Изминава се машинен шев по цялата дължина на получената лента. Може да се използва сухо лепило, вместо шевна машина. 

10 бр. кръгчета се поставят в три реда – първо 3 бр, после 2 бр. и накрая 1 бр, едно до друго с лицевата част към вас. Получава се стилизирано коледно дръвче с панделка от червена сатенена лента на върха. Използва се сухо лепило. Имам специалното разрешение да публикувам в рубриката „Не е трудно, аз също опитах”снимките на памук погачи по моя рецепта, които е направила Гери.
„Много се радвам, че са ти харесали моите пухкави и вкусни питки.
Можеш да копираш снимките и да ги публикуваш при тебе.
Благодаря ти още веднъж за страхотната и АБСОЛЮТНО ТОЧНА рецепта (всичко съм спазила до грам) и резултатът беше ПЕРФЕКТЕН!!!
Прегръдки и усмихнат ден!”

Гери,  
 благодаря за доверието към мен и моя блог,
благодаря за коректното отношение към моята рецепта.
Поздравявам Ви за успешния опит. Получили са се прекрасни разновидности на памук погачите.
Моля, разгледайте моя малък цветен бутик Сребърно вретено (клик тук)
Подаръци, декорация, аксесоари

Създавам щастие, а ти избери усмивка и подари спомен.
.

4 коментара:

С Драгомирова каза...

Различни и много красиви! Благодаря за идеята! Топли и уютни Празници ти желая!

tillia каза...

Отново чудесни идеи предлагаш,Стаси! Благодаря за постъпковото обяснение!
Хубава вечер!

The witch каза...

Снежи, сърдечно благодаря за милите думи. С пожелание за по-здрава, по-вдъхновена, по-прелестна нова 2015 година!

The witch каза...

Тили, добре дошла в кулата.
Бъди здрава и все така енергична и активна!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.