понеделник, 19 януари 2015 г.

Кюфтета, пълнени с яйца

Лесно и ефектно. Това е с две думи. Днес аз мързелувам, а магьосника готви. Ястието е приготвено от него по рецепта от специалното издание „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 оригинални рецепти с кайма” от октомври 2010 г. Той се справи, а вие ще опитате ли?

Необходими продукти за 4 порции:
7 яйца
2 глави лук
500 г смесена кайма
2-3 с.л. брашно
1 връзка магданоз
Сол на вкус
Млян черен пипер на вкус
1 с.л. горчица
6 с.л. олио

За лучения сос:
30 г масло
125 мл зеленчуков бульон
200 г заквасена сметана
1-2 ч.л. нишесте

Начин на приготвяне:
Шест от яйцата се варят за 10 минути, охлаждат се и се обелват.
Лукът се бели и нарязва на ситно.

Половината от лука се омесва с каймата, брашното и 1 сурово яйце.

Магданозът се измива, откъсват се няколко листчета за украса, а останалата част се накълцва на дребно и се прибавя към каймата. Овкусява се със сол, пипер и горчица.

Всяко яйце се „облича” в кайма, която се притиска към него, така че добре да се залепи.

В тиган се загрява олиото и в него се изпържват кюфтетата за около 6-8 минути, като от време на време се обръщат.

За лучения сос в тиган се загрява маслото и се запържва останалият лук за 3 минути.
Сипват се зеленчуковият бульон и сметаната. Оставя се на огъня за 5 минути.
Нишестето се разтваря в малко вода. Прибавя се към лука. Овкусява се със сол и пипер.

Кюфетата се сервират с лучения сос.


Моля, разгледайте моя малък цветен бутик Сребърно вретено (клик тук)
Подаръци, декорация, аксесоари

Създавам щастие, а ти избери усмивка и подари спомен.

.

2 коментара:

Анонимен каза...

Сега ги измайсторих - вечеря за утре. Дано са и така вкусни, както изглеждат :)
Благодаря за споделената рецепта.
Хубава вечер.

С усмивки: Бени

The witch каза...

Благодаря, Бени!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.