понеделник, 9 март 2015 г.

Пилешка Салтимбока

С днешната рецепта участвам в конкурса на "foodpanda" и Блоговодител Съвременната женственост - съчетание на сила и грация.
Мисля, че рецептата се вписва в концепцията на темата, защото ястието е бързо и лесно за приготвяне, изглежда красиво и елегантно, ухае примамливо, радва небцето с нежно и вкусно усещане. Съвременната жена е именно това - забързана и дейна, но красива,елегантна, ухаеща и нежна.
Foodpanda е най-голямата международна онлайн платформа за поръчка и доставка на храна (клик тук). Вече цяла година България е част от марката. Foodpanda предлага точен избор на ресторант, от който да се поръча, съобразен с адреса и кулинарните предпочитания на клиента, при това с възможност за онлайн плащане.
Блоговодител (клик тук за страницата на сайта) е чудесната възможност да се избере рецепта за съботно-неделното меню, когато разполагаме с повече свободно за кулинария време. разполага с детайлна търсачка, което значително улеснява всеки, решил сам да приготви храната си и да изненада близките си с домашни ястия.
„Салтимбока” е италиански начин на приготвяне на пържоли и в буквален превод означава „скачай в устата”. Оригиналният й вариант представлява телешка пържола, върху която с клечка за зъби са закрепени парчета прошуто и лист салвия. Запържва се леко в зехтин, след което се задушава в бяло вино.
Рецептата е от специално издание „Златната селекция на Кулинарен журнал” – „50 супер лесни ястия с по 4 продукта всяко”. Предлагам ви една лесна за изпълнение идея, за която не са необходими специални кулинарни умение и засукани продукти. Насладете се на това блюдо с мен.


Необходими продукти:
40 г масло
4 пилешки филета
4 тънки резена пушена шунка (прошуто)
1 лимон
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
Пилешките филета се запържват в маслото.
Подреждат се в тавичка за печене.
Върху всяко филе се поставя резен прошуто и кръгъл лимонов резен.
Със супена лъжица се разпределя маслото, останало от пърженето.
Подправя се с черен пипер.

Пече се в загрята до 180° фурна около 30 минути.
Сервира се веднага, като се залива с по една лъжица от соса, останал в тавата.


Забележка: Не съм забравила солта, не се тревожете. Няма нужда от солене, предвид използването на прошуто.

Бъдете различни, изненадайте приятели, подарете спомен!
Магазинче Сребърно вретено (клик тук)
* Мартенички-гривни за оригинален и запомнящ се акцент в мартенския стайлинг на малки и големи дами.
* Мартенички-висулки за уникален щрих в украсата на дома през месец март.
.

6 коментара:

pep-4o каза...

Поздрави от мен на кулинарен журнал :)
Стаси, другия път непременно намери и вложи салвия - няма салтимбока без салвия и точно тези съставки - лимон, прошуто и салвия (че и марсала бих казала) правят салтимбока-та уникално ястие. Независимо с какво месо е.
Поздрави на теб за апетитно представената рецепта и хубава нова седмица!

The witch каза...

Пепи, радвам се, че навести кулата. Зная, че салвията е задължителен продукт при приготвяне на тази рецепта, но магьосниците не харесват тази подправка.
С поздрав!

tillia каза...

Вкусно предложение, тъкмо съм на вълна пилешко и цитрусови плодове! :)
Приятна вечер, магьоснице! :)

pep-4o каза...

ее щом е така - може :) Макар и у нас да твърдят, че не харесват, но нали не виждат какво слагам :)

The witch каза...

Тили, благодаря за хубавия коментар и пожеланието. С поздрав!

The witch каза...

Тили, благодаря за хубавия коментар и пожеланието. С поздрав!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.