понеделник, 2 март 2015 г.

Свински врат с червен фасул и соев сос

Това е една вкусна и лесна за изпълнение рецепта за блог предизвикателството на Bonduelle и Kikkoman. За приготвянето на гарнитурата към стековете на фурна използвах една консерва с червен фасул - стерилизиран продукт, богат на фибри, подходящ както за готвени ястия, така и за салати. Подправих с безглутенов соев сос Тамари - Kikkoman  соев сос е известен в Япония като подправка и се използва като такъв в продължение на векове. Получи се апетитна прегръдка. Насладете й се.

Необходими продукти за 4 порции:
600 г свински врат, обезкостен
2-3 с.л. олио
черен пипер на вкус

За гарнитурата:
2 с.л. олио
2 глави лук
1 глава чесън
1 люта чушка
1 червена чушка
1 зелена чушка
60 мл червено вино
4 с.л. доматена паста или кетчуп
1 ч.л. захар
150 мл вода


Начин на приготвяне:
Месото се реже напречно на мускулните влакна.
Получават се стекове с дебелина 1,5-2 см.
Подправят се с черен пипер и сол.
В тиган се загряват 2-3 с.л. олио.
Стековете се пържат на силен огън от всяка страна, за да се запечатат.
Подреждат се в тавичка, която се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята до 170° фурна 15-20 минути.

Лукът, чесънът и лютата чушка се режат на ситно.
Червената и зелената чушки се режат на ивици.
Всичко се задушава в тигана от пърженето на стековете, като се добавят 2 с.л. олио при необходимост.
Сипват се виното и течността от консервата (излезе около 200 мл).
Добавя се доматената паста, соевият сос, захарта и се разбърква.
Слага се отцеденият фасул и 150 мл вода.
Къкри на тих огън 10 минути.


Моля, разгледайте моя малък цветен бутик Сребърно вретено (клик тук)
Подаръци, декорация, аксесоари

Създавам щастие, а ти избери усмивка и подари спомен.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.