понеделник, 23 март 2015 г.

Магическа торта

Днес ви предлагам изпитано вълшебство – едно обикновено тесто се превръща в трислойна торта. В действителност това е една от най-лесните, но и една от най-изненадващите торти, които някога съм правила. Вкусът й е лек и деликатен; със сигурност ще ви заплени. Когато ми попадна рецептата, бях едновременно скептично настроена, изненадана, провокирана. Ако се вгледате отблизо в парче торта, ще видите три ясно изразени слоя. Вероятно ще си помислите, че приготвянето й е сложно и изисква отделно приготвяне на блат и яйчен крем. Ни най-малко! Това наистина е вълшебна торта и това, което се случва, е чиста магия. Най-трудното нещо, което трябва да се направи, е да се приготви тесто от посочените продукти – за около 15 минути, да се изсипе в подходяща тавичка за печене,  да се постави във фурната и магията се случва.
 
Необходими продукти:
1 ч.ч. с вместимост 240 мл

4 яйца, със стайна температура
¾ ч.ч. (150 г) захар
125 г краве масло, разтопено
1 ампула ванилия Д-р Йоткер
¾ -1 ч.ч. (120 - 140 г) брашно
500 мл прясно мляко

пудра захар за поръсване преди сервиране


Начин на приготвяне:
Отделят се белтъците от жълтъците.
Белтъците се разбиват на гъст крем и се оставят настрана.

Жълтъците и захарта се разбиват до побеляване.
Добавят се маслото и ванилията и се разбърква с миксер 1-2 минути.
Слага се брашното и отново се миксира.
Постепенно се сипва млякото и се миксира до хомогенна смес.

Разбитите белтъци се прибавят на порции като се разбърква с шпатула.
Сместа се изсипва в покрита с хартия за печене тавичка с размери …/… см.
Пече се в загрята до 160°С фурна за 50 минути или докато горната част стане златиста.
Тортата се охлажда.
Ръси се с пудра захар преди сервиране.


Варианти на Магическата торта: http://www.jocooks.com/category/bakery/magic-cakes/


Разгледайте моя цветен бутик Сребърно вретено (клик тук)
Подаръци, декорация, аксесоари. 

Създавам щастие, а ти избери усмивка и подари спомен. 
.

4 коментара:

Мъх каза...

Магия, да, която непремено ще опитам, Вещичке!

Анонимен каза...

Най после някой да напише вместимоста на чашата си! Благодаря!

The witch каза...

Мъхче, добре дошла в кулата. Намислила съм да приготвя и другите разновидности на тази магия с най-скоро време. С поздрав!

The witch каза...

Анонимен, вместимостта на чашата е важно условие, особено когато не се използва електронна теглилка. Аз лично имам такава и постоянно я ползвам. Винаги посочвам необходимите продукти и в грамаж, и в "чаши", тъй като искам рецептата да е полезна и за тези от вас, които нямат възможност да изтеглят продуктите.
Благодаря за гостуването в кулата!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.